Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Erik Ferdinand Eduard Werner til minne

Erik Ferdinand Eduard Werner.
Erik Ferdinand Eduard Werner.

Erik Ferdinand Eduard Werner, født 25. august 1940, døde brått og uventet tirsdag 3. november 2020 i sitt hjem på Borgen i Asker. Det var hjertet som sviktet.

Erik var en ekte drammenser og stolt av sitt fødested. Etter Drammens Handelsgymnasium, fortsatte han sine økonomiske studier ved handelshøyskolen i Mannheim i Tyskland.

Etter studiene satset han sin fremtid innenfor glass, porselen og keramikk – familiens bransje i generasjoner tilbake til Eduard Werners Magasin på Strømsø – da et av landets ledende.

Erik ble i 1968 salgsleder hos Egersund Fajanse som var eiet av Porsgrund Porselen. I Egersund traff han sin Gunn og det ble giftermål i 1970. Året etter ble han leder for bedriftens Oslo-kontor. Senere etablerte Erik sin egen bedrift Werner Trading AS. Han markedsførte de finske Arabia og svenske Orrefors produkter innenfor glass- og stentøy og dermed videreførte slektens gode renommé.

Erik var meget sosial og utadvendt – kjente de fleste og de fleste kjente han. Han ga aldri slipp på fødebyen med slekt, barndomsvenner, gode minner og de mange faste holdepunkter. Erik var aktiv og engasjert i Drammen St. Hallvard Rotary klubb hvor han gjorde en stor innsats for det internasjonale program for ungdomsutveksling.

Erik var sentral i kretsen med studiekamerater som bidrar til å holde det sosiale nettverk fra Mannheim-tiden ved like. Han var å finne på Theatercaféen den første onsdag i måneden til god mat og drikke – alltid optimistisk, livsglad, levende og munter med sitt gode humør. Erik hadde sine kvaliteter og stil. Hans faste plass ved Wenche Foss-bordet vil heretter stå tom. Vi alle vil savne han.

Våre tanker går til Gunn, barn, barnebarn og sin nærmeste familie – høyt elsket og dypt savnet!

Arve Wiborg,

nær venn, klasse- og studiekollega

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.