Skip to main content

Erik Ferdinand Eduard Werner til minne

Erik Ferdinand Eduard Werner.

Erik Ferdinand Eduard Werner, født 25. august 1940, døde brått og uventet tirsdag 3. november 2020 i sitt hjem på Borgen i Asker. Det var hjertet som sviktet.

Erik var en ekte drammenser og stolt av sitt fødested. Etter Drammens Handelsgymnasium, fortsatte han sine økonomiske studier ved handelshøyskolen i Mannheim i Tyskland.

Etter studiene satset han sin fremtid innenfor glass, porselen og keramikk – familiens bransje i generasjoner tilbake til Eduard Werners Magasin på Strømsø – da et av landets ledende.

Erik ble i 1968 salgsleder hos Egersund Fajanse som var eiet av Porsgrund Porselen. I Egersund traff han sin Gunn og det ble giftermål i 1970. Året etter ble han leder for bedriftens Oslo-kontor. Senere etablerte Erik sin egen bedrift Werner Trading AS. Han markedsførte de finske Arabia og svenske Orrefors produkter innenfor glass- og stentøy og dermed videreførte slektens gode renommé.

Erik var meget sosial og utadvendt – kjente de fleste og de fleste kjente han. Han ga aldri slipp på fødebyen med slekt, barndomsvenner, gode minner og de mange faste holdepunkter. Erik var aktiv og engasjert i Drammen St. Hallvard Rotary klubb hvor han gjorde en stor innsats for det internasjonale program for ungdomsutveksling.

Erik var sentral i kretsen med studiekamerater som bidrar til å holde det sosiale nettverk fra Mannheim-tiden ved like. Han var å finne på Theatercaféen den første onsdag i måneden til god mat og drikke – alltid optimistisk, livsglad, levende og munter med sitt gode humør. Erik hadde sine kvaliteter og stil. Hans faste plass ved Wenche Foss-bordet vil heretter stå tom. Vi alle vil savne han.

Våre tanker går til Gunn, barn, barnebarn og sin nærmeste familie – høyt elsket og dypt savnet!

Arve Wiborg,

nær venn, klasse- og studiekollega

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.