Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

En siste pasning, – til minne om Steinar Hope

Steinar Hope

Steinar Hope

FOTO: PRIVAT

Lørdag 20. mars kom det uvirkelige og triste budskapet om at Steinar Hope (52), vår nære venn og treningskompis gjennom mange år, døde fra oss. Han var med å etablere idrettsmiljøet «Gåping», et venners-venner konsept med sportslige og sosiale aktiviteter i og rundt Bærum. I dag er Gåping et miljø som mange har sterk tilknytning til og som arrangerer aktiviteter innen sykling, ski, innebandy og turer i skog og mark.

For Steinar handlet Gåping først og fremst om det ukentlige møtet for å spille innebandy. Denne dagen i uka ble et «hellig tidspunkt» både for Steinar og resten av oss. Her fikk vi utløp for konkurranseinstinktet, samt påfyll av mosjon. Men det viktigste var det sosiale. Denne ukentlige aktiviteten har blitt en trygg og god sosial arena. Steinar har bidratt sterkt til det.

Det skal mye til for å droppe denne faste dagen i uka. For Steinar skjedde det nesten aldri. Siden starten i 1996 har vi spilt 6.328 kamper i gymsalen på Levre, Evje og nå på Torstad skole. Steinar har spilt 5.958 av dem. Han har dermed stilt opp på 94 prosent av alle treninger gjennom 25 år. Ingen av oss er i nærheten av dette. Det forteller mye om hans lojalitet og hvor viktig denne aktiviteten var for Steinar.

På innebandyen tok Steinar «Trenerrollen». Han delte lag og sørget alltid for at de var tilnærmet like gode. Av og til mistenkte vi ham for å putte seg selv på det beste laget. Men om lagene var unfair, var han rask med å stokke om på laginndelingen. Konkurransen skulle være rettferdig.

Kampene på parketten var viktig for Steinar. Men vel så viktig praten i garderoben med kompisene. Enten med en kjapp replikk, eller en spennende historie fra helgens opplevelser. Samtalen kunne handle om alt fra venner, familie, om politikk eller samfunnsliv, – eller om den siste kampen til favorittlaget Aston Villa. Steinar hadde en tydelig stemme, glødende engasjement og en mening om alt.

Steinar var aldri den mest tekniske. Vi var heller ikke imponert over løpskapasiteten. Men han var den smarteste. Han hadde en egen evne til å plassere seg smart. I likhet med glansdagene på fotballbanen, scoret han også masse mål på innebandyen. Og derfor havnet han som regel på den øverste delen av tabellen. Vi som havnet lenger ned skyldte på at det var han som delte lagene. Men da kom Steinar med kronargumentet: «Tabellen lyver aldri».

Men det var ikke bare på banen Steinar var smart. Han var også kvikk i hodet. På de tradisjonsrike julebordene var et av høydepunktene den årlige quizen. Der var han god. Han hadde en allmennkunnskap og et historisk minne som overgikk de fleste.

Steinar etterlater seg et stort tomrom ikke bare for oss, men for mange. Han er dypt savnet. Vi skal sørge for at hans nærmeste, med hans kone Nina og de tre gutta hans i spissen, får all støtte i denne vanskelige tiden.

Og ikke minst vil vi ta med oss historiene. De skal leve videre. Og vi skal gjøre det vi kan for å holde liv i hans minne.

Hvil i fred, Steinar.

En siste hilsen, og pasning.

Christian Jahr og alle dine venner i Gåping 

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.