Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Cathrine Næsheim Gabrielsen til minne

Cathrine Næsheim Gabrielsen.
Cathrine Næsheim Gabrielsen.
FOTO: PRIVAT

Cathrine Næsheim Gabrielsen sovnet inn 23. januar etter lang tids sykdom med sine nærmeste rundt seg. Hun ble 55 år.

Cathrine fikk diagnosen kreft allerede i 2013 og var gjennom mange tøffe behandlinger. Vi forsto at dette var alvorlig, men vi håpet i det lengste på at legevitenskapen skulle komme frem til ny medisin som kunne gjøre henne frisk.

Vi ble kjent med Cathrine i Hvalstad barnehage der barna våre møttes. Åtte jenter, alle født i 1999, ble gode venninner og vi mødrene fant hverandre gjennom barna. Vi har vært på årlige hytteturer, teaterturer, hatt utallige kjøreordninger, juleverksteder og middager sammen. Et av høydepunktene var en tur til London for å feire at jentene våre var ferdig med barneskolen. Cathrine var en sentral person når det skulle planlegges turer og sammenkomster. Hennes naturlig lederrolle og organisatorevner kom oss alle til gode.

Cathrine var varm, smart, morsom og sporty. Det var ikke sjelden hun kom med vittige kommentarer som utløste latter. Hun elsket å trene, og på hytteturer tok hun gjerne en ekstra treningstur etter at vi alle hadde gått en god tur med jentene våre. I april 2013 var vi på hyttetur på Synnfjell, hytta til Cathrine. Sjokket var stort for oss alle da det noen måneder senere viste seg at Cathrine var alvorlig syk. Den sprekeste av oss alle! 

Måten Cathrine håndterte sykdommen på var beundringsverdig. Cathrine hadde en sterk livsgnist og ønsket å leve. Hun fant andre aktiviteter som ga henne mye glede: synge i kor, male og sykle på elsykkel. Hun jobbet også frivillig som flyktningguide i Asker Røde Kors. 

Etter sykdommen beskrev Cathrine seg selv som versjon to. Hun reflekterte rundt dette, og mente at noen elementer i denne versjonen var noe hun var veldig takknemlig for. Lærdommen om å være til stede i nuet. Tidligere hadde hun holdt høyt tempo og gjort så mye. Nå beskrev hun stunder med Tor Ove og jentene rundt et bål, ikke langt fra hytta, hvor alt som betydde noe var stunden de hadde sammen her og nå.

Cathrine etterlater seg et stort tomrom, og vi vil alltid bære med oss gode minner. Våre tanker går til hennes høyt elskede Tor Ove, Anna og Kaja. Det viktigste for Cathrine har alltid vært at de skulle ha det bra.
Vi lyser fred over hennes minne.

Bente Brocks
Tove Elisabeth Valland
Hege Trulsvik
Anne-Lise Katle
Bente Bolstad
Berthe Helen Thuestad
Heidi Kaniewski
Vigdis Christensen

Hege Trulsvik, venninner

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.