Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Bjørn Lunøe til minne

Bjørn Lunøe.
Bjørn Lunøe.
Foto: Privat

Brått og uventet fikk vi den triste beskjeden om at Bjørn Lunøe (f: 14/07 1934, d: 22/12 2021) – mangeårig styreleder, redaktør og æresmedlem av Sandvika Vel, sovnet stille inn natt til 22. desember.

Ingeniøren, Sandvika-patrioten, skribenten, debattanten og verdensmannen Bjørn hadde en livsglede og livslyst som karakteriserte ham, og som gjorde ham til et godt medmenneske og en høyt aktet personlighet.

Han var en dyktig ingeniør som hadde «hele verden» som arbeidsplass, med oppdrag i hele 40 land innen bistand for blant annet Norad, Norconsult, Verdensbanken og FN-systemet.

Tross sin «utlendighet» i mange år, var han en sentral og viktig skikkelse i Sandvika, og han var svært engasjert i byutviklingen. Ikke minst viste hans mange innlegg i Ditt Vel og Budstikka både en skarp penn og en stor entusiasme for byen. Særlig var han opptatt av et savnet seniorsenter, og han ivret for bevaring av Løkkehaven – som han fryktet skulle ofres i kampen om mer plass i utbyggingen av byen.

Bjørn var, før et hjerneslag rammet i 2017, ualminnelig frisk og sprek, og i mange år var han aktiv med tennis og sykkelturer, blant annet til hans kjære Kalvøya. Etter slaget trente han seg opp ved hjelp av ergo- og fysioterapi stilt til rådighet gjennom «generøse kommunale ordninger», som han selv uttrykte det.

Bjørn var ustoppelig aktiv og stadig på farten, de siste årene med scooteren sin gjennom byens gater. Han var en personlighet, en naturlig autoritet, svært kunnskapsrik og med et stort hjerte for Sandvika.

Et langt og innholdsrikt liv er over for Sandvikas gentleman. Bjørn Lunøe var høyt verdsatt av alle oss i Sandvika Vel, og vi vil savne ham. Både som venn og bidragsyter.

Vår takk og våre varme tanker går til hans kone Sandy og familien.

På vegne av Sandvika Vel,

Jona Ragnarsdottir

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.