Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Bjørn Kristian Ødegaard til minne

Bjørn, eller Bonne som han alltid ble kalt, reiste fra oss den 19. november, bare få dager etter fylte 75 år. I mange år kjempet han mot en sykdom som etter hvert gjorde selv de enkleste oppgaver utfordrende, men med flott bistand fra barna og spesielt omsorgen fra personalet på Lindelia Sykehjem, hadde han også lyse stunder i de siste månedene.

Tidlig markerte Bonne at han var sjøens og naturens mann. Var vi underveis med den gamle skøyta, så var det en selvfølge at alle håndverksmessige detaljer var på plass. Hans entusiasme skinte og gløder om kapp med treverket og beslagene.

Jakt var også en stor lidenskap, og vi kjente ingen som hadde slik kontroll og samtidig så nært forhold til hundene.

Forretningsmessig jobbet Bonne seg opp fra beskjedne forhold. Markedet var bygg- og anleggsbransjen, og det tok ikke lang tid før han med sitt selskap hadde betydelige andeler i markedet for betongpumper og forskaling.

Som ekte Snarøya-gutt var kontakten med sjøen og Kilen avgjørende, og hans genuine interesse for sjølivet ble ført videre til barna. Tidlig var han en ivrig seiler og i 1984 fikk han også med seg et norgesmesterskap i H-båt.

Sterk var også interessen for ski. Til og med i sykdomsperioden holdt han fast ved skiturene. Geilo og Dr. Holms hotell var sentrale punkter i vinterlivet. Og for oss venner kom Skarverennet og Kongebordet.

Sammen med Eva utviklet Bonne Terneveien og dette ble et kjært møtested. Hans grillspesialitet piri piri ble iblant en utfordring, men noe vi ikke ville vært foruten. Et alltid åpent og sjarmerende vesen gjorde kontakten med alle lett.

Han ville gjerne skape noe, og da han utviklet Granli gård på Lilleaker, fant han seg raskt til rette. Det ble et livsverk.

«Jeg godtar en konflikt», sa han iblant. Da søkte han konsekvent råd og støtte fra fagfolk, og følte selv at dette ble en verdifull erfaring for hans egen utvikling.

Vi som var rundt Bonne står igjen med rikelig bagasje. Slutten kom fredfullt, uten frykt og smerte. Fra nå av reiser vi videre i en verden med felles minner.

Peder Lunde jr.

Atle Strand

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.