Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

B. Christian Jenssen til minne

Foto: Knut Bjerke

Hedersgutten B. Christian Jenssen, født 30. november 1936, forlot oss 2. april. 

Vi skal ikke lenger kunne nyte Christians lyse sinn, optimistiske livsholdning og store engasjement.

Mitt første møte med Christian var i siste halvdel av 70-årene. Han som disponent i Autoriserte Reklamebyråers Forening og jeg som fersk byrådirektør hentet opp fra Danmark. Med stor myndighet holdt han da orden på denne kreative bransjens mange uregjerlige byråledere. Erfaringene herfra var særdeles nyttige da han få år senere ble administrativ leder på Nationaltheatret. Her møtte han utfordringer som ga gjenlyd i pressen, men som han håndterte meget godt takket være sin løsningsorienterte og positive måte å arbeide på.

Christian var alltid interessert i sine medmennesker og hvordan de hadde det. Hva var vel mer naturlig enn at han ble «Fornebugeneralen» vi alle husker. Han organiserte, aksjonerte og samlet etter hvert en omfattende støtte for at det støyende Fornebu måtte nedlegges som Oslos hovedflyplass. For Christian spilte det ingen rolle hvor flyplassen havnet bare den ble flyttet. Selv var jeg aktiv tilhenger av Hurumalternativet og vi to støtte da sammen i hektiske debatter i vår lokale TV-stasjon. Christian var som alltid den velforberedte og veltalende. Det er unødvendig å si hvem som vant.

Da Christian og jeg på 90-tallet begge havnet i hvert vårt næringsråd, han i Asker, jeg i Bærum, startet et særdeles og tett samarbeide som også utviklet seg til et nært vennskap. Budstikkas næringslivsredaksjon kalte oss internt for «Næringslivets Knoll og Tott». Hvem som var Knoll og hvem Tott, har vi aldri fått vite.

Vi samarbeidet om mange saker av betydning for næringsutviklingen i våre to kommuner. Infrastruktursakene var imidlertid det vi ble mest kjent for. Og her var Christian selvsagt i sitt ess. Mange vil huske «Ny miljøvennlig E18 – 2010» som vi lanserte rundt årtusenskiftet. Det ble aksjoner med nattlig montering av bannere og flere seanser fra Sjøholmbrua med lokale og sentrale toppolitikere og selvsagt full TV-dekning. Et av høydepunktene var da ordførerne Reinsfelt og Strand delte ut løpesedler på en stillestående E18. Resultat: begge ordførere ble «arrestert» av vårt lokale politi. Christian lykkes også i å få med flere samferdselsministre på helikopterturer over de tettpakkede E18-køene som strakte seg fra Lysaker til Padderudvannet ved Lier grense. Stor innsats og mange løfter ble gitt. At ny E18 fortsatt ikke er en realitet kan vel neppe klandres vårt engasjement.

Christian var et gjennomført sosialt og trofast menneske. Vi er mange som har hatt glede av hans evne til å skape god stemning og hygge rundt seg. Han gikk riktignok ikke av veien for en heftig diskusjon – gjerne ut i de sene nattetimer – men det gode humøret og smilet lurte bak.

Christian var et menneske «helt for seg selv», som en felles venn nettopp uttrykte det. Han er allerede dypt savnet.

Mine tanker går til Maja og familien som alltid var de viktigste for Christian.

Bjørn Frodahl

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.