Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Arvid Sten Kaasa til minne

Arvid Sten Kaasa.
Arvid Sten Kaasa.

Født 7. juni 1946, død 21. oktober 2020.

Arvid Sten Kaasa døde 74 år gammel hjemme i Gullbakkveien, på permisjon fra Stabekk Hospice. Med ham er en av Norges ledende konferanseskapere borte. Arvid glemte aldri sin oppvekst på Ulefoss, som telemarking gjennom ti generasjoner, og delte sin kjærlighet til Telemarkskanalen med alle som kom hans vei. Han bidro sterkt til næringsutvikling i hjemfylket i hele sitt liv. 

Etter noen år som PR-konsulent i Oslo Indremisjon ble han direktør i Norges Eksportskole, senere leder i Eksportrådet og Det Norske Shippingakademi. Deretter etablerte han Kompetanseforum, som ble en av Norges ledende møteplasser innen ledelse, HR og kompetanseutvikling. I 2005 kjøpte Handelshøyskolen BI selskapet, og Arvid fortsatte å lage konferanser og seminarer for BI rettet mot næringsliv og offentlig virksomhet til han ble pensjonist i 2014. Han fortsatte imidlertid som konsulent og gjennomførte flere konferanser innen turistnæringen, spesielt i Nome kommune. Arvid la listen meget høyt, alt han gjorde skulle være 110 prosent.

Blant hans mange engasjement var Uranienborg Rotary Klubb, der han var president i to perioder. Han var også sterkt engasjert i Høvik menighet og satt i menighetsrådet i to perioder. Arvid var en trofast samtalepartner og støttespiller for dem som fikk gleden av bli hans venn.

Arvid har satt tydelige spor i norsk næringsliv og næringsutvikling innen sitt fagfelt. Han hadde en rekke tillitsverv, både nasjonalt og internasjonalt, og var forfatter og medforfatter i en rekke artikler og bøker.

Arvid var en dedikert familiemann, som tok med sin familie på turer i skog og mark og til sjøs. Han var opptatt av å holde seg i god form og kunne både gå og løpe fra betydelig yngre mennesker enn ham selv. Dette hjalp dessverre ikke da ALS invaderte kroppen hans. Hans raushet og karakter viste seg i hvordan han taklet dette, med mer omtanke for dem rundt seg enn for seg selv. Våre tanker går til hans elskede Birgit gjennom 36 år og barna Christine, Tor Andreas og Per Olav. Hans store lykke var å oppleve å bli bestefar for lille Mathias, og skrev i den forbindelse dette til oss andre: «Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var själva livet».

Arvid Sten Kaasa satte store spor og vi lyser fred over hans minne.

Tom O. Kleppestø

Rolf A. Engelhardtsen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.