Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Arne Herstrøm til minne

Arne Herstrøm.

Arne Herstrøm.

Foto: EVA GROVEN

Så har vi mottatt det triste budskapet at tidligere kollega i Budstikka, Arne Herstrøm, døde 2. oktober. Arne var født 26. september i 1943 og ble 78 år gammel.

Egentlig var det typograf Arne Herstrøm skulle bli, men etter endt læretid forsto den unge mannen fra Sandviksåsen at han best ville trives ute i gatene blant folk, ikke bak tunge maskiner på setteriet. Godt hjulpet av redaktør Rolf Kluge fikk han derfor anledning til å konvertere til journalistikken. Kluge så nok at den unge mannen var i besittelse av egenskaper som også hans far, redaktør Henry Arthur Herstrøm, var kjent for i Budstikka. Han gjorde små, kanskje nesten ubetydelige observasjoner fra Sandvikas byliv til leseverdige notiser i avisens spalter.

Med sin bakgrunn som typograf var det naturlig at Arne fikk oppgaven som libero mellom redaksjonen og avisens tekniske avdeling. Han hadde funksjonen som redaksjonssekretær i mange år før avisen flyttet fra bygaten i Sandvika til den mer landlige tilværelse i det moderne avishuset på Billingstadsletta på begynnelsen av 1980-tallet. Her fikk Arne sin naturlige plass på desken, med formidling av redigert stoff fra redaksjonen til trykk som en av sine oppgaver.

Etter flyttingen til Billingstad la Arne aldri skjul på savnet av det yrende bylivet i Sandvika. Det var bare naturlig at han etter hvert skulle finne tilbake til disse arbeidsoppgavene. «Arnestedet» ble en merkevare i Budstikka, spalten hvor avisens lesere kunne spørre om stort og smått, ofte knyttet til kommunale unnlatelser som dårlig veivedlikehold og hvorfor flaggstangen sto naken på en høytidsdag. Arne fant alltid et svar blant bekjente eller byråkrater. Hans spesielle interesse for bil og motor ble også utnyttet i avisen i mange år.

Vi som fikk gleden av å arbeide sammen med Arne i mange år vil først og fremst huske ham for den raske replikken, alltid med en snert og ofte med et innslag av humor når det passet seg.
Han var en varm person med unik evne til å snakke med folk i alle samfunnslag. Og tro meg, han kjente utrolig mange mennesker. Akkurat som sin far var han som skapt for en redaksjon som jaktet etter de små, nære tingene. Han så ofte en verdi i en notis vi andre bare nikket likegyldig til. Men når den kom på trykk, kunne vi misunne han responsen. 

Så sent som i sommer hadde jeg en god mimreprat med Arne. Jeg trodde på ingen måte at det skulle bli vår siste pludring om «gamle» Budstikka og gode kolleger. Med Arnes bortgang har Asker og Bærum mistet en sann lokalpatriot.

I disse tunge dagene går tankene til Vigdis og familien.

Amund Rich. Løken

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.