Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Annie J.L. Holo til minne

Annie Jacqueline Louise Holo.
Annie Jacqueline Louise Holo.
FOTO: PRIVAT

Annie Jacqueline Louise Holo, f. Rouchaud, var født i 1934 i Limoges og døde 9. mars 2021 i Ornex i Frankrike. Med hennes bortgang har vi mistet et engasjert og omsorgsfullt medmenneske og en trofast venn.

Annie studerte språk og møtte den norske studenten Henrik F. Holo i Paris. Henrik falt for en vakker og intelligent kvinne med et hjertelig smil. De giftet seg i 1958. Henrik begynte i utenrikstjenesten. Et typisk diplomatliv fulgte, med utstasjoneringer i Tyskland, India, Sverige, Belgia og Argentina. Å være gift med en diplomat var et forpliktende engasjement, også for ektefellen. Annie ble en sterk talskvinne for ektefellenes og familienes interesser og behov. Hun lot sjelden en anledning gå fra seg til å ta dette opp, både med slekt og venner og de ansvarlige i UD.

Våre to familier traff hverandre i begynnelsen av 1970-tallet. Da hadde de nylig flyttet tilbake til Norge og Bærum og bodde i nærheten. På den tiden var det ingen barnehager her oppe i nærheten av Vestmarka, og vi startet omgangsbarnehage sammen med to andre. Det bygde vennskap. Senere, da familien flyttet til Brussel, fikk vi oppleve Annies generøse vertskap. Hun elsket å øse av sine kunnskaper. Og maten til Annie! Fransk, indisk, tysk, svensk og litt norsk – leverpostei med laurbærblad på toppen, pai med blåbær fra skogen, couscous, boeuf bourguignon – matminner av rang og samvær av rang.

Annie ga aldri slipp på sin franske identitet. Den siste utstasjoneringen for Henrik var som ambassadør i Buenos Aires; «Sør-Amerikas Paris», på slutten av 1980-tallet. Da Henrik døde der, flyttet hun til Frankrike. I Le Mans så vi at det var riktig for henne. Her engasjerte hun seg i frivillig arbeid; hun tok seg av enslige eldre, jobbet for et katolsk konferansesenter, underviste innvandrerkvinner i søm og virket som turistguide. Vi glemmer ikke omvisningen i den praktfulle Le Mans-katedralen, hvor Annie nok en gang beviste sin evne til å sette seg inn i historien og historiene.

Annie hadde et nært forhold til Henriks familie, og hun gledet seg over sine tre barn og deres familier; i Bærum, på Bornholm og i Frankrike.

Vi er mange som minnes Annie i takknemlighet.

Anne Lise S. Torgersen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.