Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Anne Ragnhild Elde til minne

Anne Ragnhild Elde.
Anne Ragnhild Elde.

Født 28 juli 1949. Død 5. november 2020.

Vår inderlig kjære, skjønne venninne og tidligere kollega Anne Ragnhild Elde døde på Bærum sykehus torsdag 5. november etter mange år med en alvorlig og krevende kronisk sykdom. Hun ble 71 år gammel. Vi minnes henne med stor respekt og kjærlighet og beundrer henne for den optimisme, tapperhet og styrke hun møtte livets utfordringer på.

Anne Ragnhild ble født 28. juli 1949 og vokste opp på Dale ved Bergen. Da hun var i tenårene flyttet hun med sin familie til Stord. Hun tok sin sykepleierutdanning på Lovisenberg diakonale sykepleierhøyskole i Oslo og jobbet der en periode etter endt utdanning.

I 1974 giftet hun seg med sin kjære Tom, og året etter flyttet de til Bærum. Her slo de seg ned og bygde hus på familiens flotte tomt på Bjørnegård. De fikk tre barn; Knut, Elisabeth og Anders.

Sitt yrkesaktive liv hadde Anne Ragnhild på Bærum sykehus, Asker og Bærum legevakt, Tanum legekontor og til sist på Statens senter for epilepsi. Overalt viste hun stor omsorg og omtanke for pasienter og pårørende. Empati var Anne Ragnhilds varemerke.

Da Bærum kommune i 1979 opprettet legevakt ved sykehuset var vi flere unge entusiastiske ansatte som utviklet et unikt kollega- og vennenettverk. Anne Ragnhild var en markant og viktig del av dette. Som kollegaer og gode venner var vi til stede for hverandre i livets mange begivenheter som barnedåper, konfirmasjoner og jubileer. Når barnebarna etter hvert kom, ble det bestemorklubb, og hvert barnebarn som kommer feires med klubbtreff.

Familien kom alltid først for Anne Ragnhild. Hun elsket sine barn, svigerbarn og barnebarna Rafail og lille Melina. Anne Ragnhild var alltid helhjertet til stede for dem alle. Tryllet frem skjønne strikkeplagg og var raus med gaver.

Sorgen rammet familien hardt da de uten forvarsel mistet Anders, yngste sønn og lillebror, i 2010. Godt var det da å være en sammensveiset familie som kunne være til for hverandre og stå sammen i sorgen.

Med sin smittende latter, impulsivitet og treffende replikker var Anne Ragnhild et muntrasjonsråd på jobb og i klubben vår. Vi kunne stole på henne, hun var snill, real, positiv, ærlig og engasjert. Vi var mange som fikk glede av hennes raushet, omtanke og kjærlighet.

Det var en gledens dag da Anne Ragnhild fikk sin egen minicrosser og igjen kunne komme seg ut på tur. Hun strålte når hun fortalte om opplevelsene hun møtte på veien. Sosiale Anne Ragnhild stoppet opp og pratet med alle. Ikke minst på hytta i Holmsbu ble en enklere fremkommelighet viktig. Det var lite som skulle til for å glede henne.

Anne Ragnhild og Tom var et enestående team når det gjaldt. Det beviste de ikke minst dette siste svært krevende året. Tom tok godt vare på sin kone, pleiet henne, støttet og hjalp med alt da livet gjorde henne gradvis helt ufør. Hans tålmodighet, kjærlighet og omtanke og barnas tilstedeværelse og avlastning den siste tiden, gjorde at Anne Ragnhild kunne få sitt høyeste ønske oppfylt å få være hjemme. Det var hun så takknemlig for.

Anne Ragnhild vil alltid bli husket og sårt savnet. Vi er heldige som hadde henne som kollega og venninne. Våre varme tanker går til Tom, Knut og Giota med familie og Elisabeth og Linn.

På vegne av tidligere kollegaer og venner i Bestemorklubben

Berit Haugen, Ulla Tusberg, Merete Vanberg og Turid Wetlesen

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.