Skip to main content
Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord

Anette Dommerud og Jannicke Dommerud til minne

Jannicke Dommerud (t.v.) og Anette Dommerud.

Jannicke Dommerud (t.v.) og Anette Dommerud.

FOTO: PRIVAT

Med bare fem måneders mellomrom har søstrene Anette Dommerud (52) og Jannicke Dommerud (50) gått bort. De to livskraftige kvinnene har i løpet av sine liv betydd mye for så mange.

Anette døde plutselig en ettermiddag i oktober 2020. Hun fikk en akutt blødning, og livet sto ikke til å redde. Jannicke døde natt til mandag 22. mars 2021 på Stabekk Hospice. Etter mange år med kreft var kroppen for sliten.

Anette og Jannicke vokste opp på Nesbru og bodde i voksen alder med sine barn på Vettre og Jong.

Både Anette og Jannicke valgte yrker innenfor helse, kanskje inspirert sin far som er lege. Anette var sykepleier. Hun var vant til mennesker i krise etter mange år på akuttmottaket til Bærum sykehus. De siste årene arbeidet hun som nattevakt på Martina Hansens Hospital. 

Av kolleger beskrives Anette som blid, engasjert, omsorgsfull og varm, men også tydelig og bestemt, effektiv og kvalitetsbevisst. Natt etter natt var hun rolig til stede hos dem som hadde gjennomgått en operasjon eller beroliget dem som ventet på en. Anette var alltid villig til å hjelpe både leder og kolleger med vaktbytter for å få kabalen til å gå opp. Hun var aldri borte fra jobben. Før hun plutselig ikke kom tilbake. Fem måneder etter at hun så brått ble borte, er hun fremdeles savnet.

Jannicke arbeidet på Radiumhospitalet som helsesekretær. Jobben innebar pasientkontakt, både når hun møtte pasienter i luken og når hun tok EKG og blodprøver. Hun omtales som en super kollega med høy arbeidsmoral og arbeidsevne. Jannicke hadde en spesiell personlighet og aura, en humor og et smil som bidro svært positivt til miljøet på jobben, derav benevnelsen labbens solstråle. I sykdomsperioden jobbet Jannicke det hun orket. Hun satte stor pris på å få gjøre noe meningsfullt og å treffe kolleger og pasienter innimellom runder med behandling.

De to søstrene spredte mye glede rundt seg. Begge hadde en befriende latter. Den hørtes særlig da de to var sammen på storfamiliens samlingssted på Holm i Vestfold. Sammen med barna sine, Thea (16) og Mathias (20), hadde de det aller best når de satte seg i bilen og kjørte fra Asker og Bærum til landstedet. Da de gikk ut av bilen, så utover sjøen og visste at de kunne være noen dager sammen de fire, var livet på topp.

Anette fulgte sin søster tett under sykdomsperioden og planla å ta seg av familien når Jannicke gradvis ble dårligere. Slik gikk det ikke.

De siste månedene Jannicke levde var hun opptatt av at livet skulle være innholdsrikt, og det skulle vare lengst mulig. Få dager før hun sovnet inn med de nærmeste til stede, var hun på strålebehandling. «Det går fint med meg», sa hun til alle som spurte. Jannickes siste uker ble rolige og verdige. Kreftsykepleier Cecilie Haslum i Bærum kommune og de ansatte ved Stabekk Hospice var til stor støtte både for Jannicke og hennes nærmeste den siste tiden.

Helsevesenet har mistet to omsorgsfulle og dyktige medarbeidere. Men det største tapet bærer kjernefamilien, barna Thea og Mathias og foreldrene Erika og Svein. Deres mødre og døtre prioriterte den nære familien, noe som gir mange gode minner.

Tine Dommerud og Trude Julie Dommerud (kusiner)

Minneord må inneholde fullt navn på avdøde, samt fødsels- og dødsdato. Legg gjerne ved et bilde.
Send inn minneord
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.