– Det er heftigst i Agder og Rogaland og Danmark, men dere vil nok begynne å merke det i morgentimene dere også, kommenterer vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt.

Også meteorolog Isak Slettebø i Storm Geo kan bekrefte at kraftig vind vil begynne å blåse inn sørfra i morgentimene fredag. Vinden kommer til å starte i det små i løpet av natten og gradvis vokse utover formiddagen.

– Så blir det plutselig vindstille en periode tidlig på ettermiddagen, før det begynner å komme kraftigere vind nordvest fra. Etter det vil det fortsette med kraftig og turbulent vind i området, forteller Slettebø.

Kraftige vindkast

Begge meteorologene bemerker at det vil komme flere kraftige vindkast mens denne nordvestvinden blåser gjennom Asker og Bærum. Disse kastene kan komme opp i rundt 15 meter per sekund, mens vinden utenom dette vil holde seg rundt 5 til 6 meter per sekund.

– Det er ikke nok til at vi vurderer farevarsel, men nok til at det kommer til å merkes av alle som er utendørs, sier Mjelstad og legger til:

– Det beste rådet vi kan gi folk i dag er å sette inn ting som kan blåse i vinden. Akkurat nå betyr nok det mer snømåker og akebrett enn hagemøblene og trampolinene vi vanligvis varsler om.

Mjelstad kommenterer at det trolig ikke blir så heftige vindkast at trær begynner å velte, men kanskje at et par greiner går tapt.

Et lite opphold før uken

Når det gjelder nedbøren forteller meteorolog Slettebø at det meste vil komme som sludd og regn i løpet av fredagen.

– Det kan være snø om du går litt opp i høyden, for det blir også en kaldere denne helgen enn i det siste, men for det meste blir det bløtt de fleste steder. Både yr.no og storm.no melder om ca. 9–11 millimeter med nedbør i løpet av fredagen.

Han forteller at vinden og regnet kommer til å dabbe av tidlig lørdag morgen.

Ifølge Slettebø kan det fremdeles komme et par små vindkast i løpet av lørdag ettermiddag, men innen søndag morgen sier han skal det være fint vær og opphold igjen.

– Til gjengjeld gir all vinden fredag ganske få skyer i helgen. Men det ser ut som det blir nye runder med nedbør igjen fra mandagen av, så nyt helgeværet, sier Slettebø.