Det er nesten så man skulle tro solen har satt seg fast på himmelen slik været og vært den siste tiden og kommer til å bli de neste dagene.

– Dette blir en gladsak, fastslår meteorolog hos Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl.

De neste 4-5 dagene er det nemlig bare fryd og gammen for de som liker lite skyer.

– Det blir rolige vindforhold, stort sett bris med hovedretning fra øst. Temperaturen vil være kjølig om natten, kanskje også frost enkelte steder, men på dagtid vil det stige mye. Vi kommer over 15 grader, men sansynligvis ikke over 20, forteller han og legger til at de periodene det kommer inn litt mer skyer så vil disse være såpass tynne at det fortsatt vil oppleves som fint vær.

Trenger du turforslag? Her har du to:

Stor fare for gress- og lyngbrann

Godværsmeldingen gjelder altså de neste dagene helt frem til i hvert fall søndag.

– Så solkrem er nok på sin plass. I tillegg det er viktig å vise aktsomhet med ild utendørs. Det er stor gress- og lyngbrannfare og det går fryktelig fort hvis det først antenner, minner Løvdahl om.

15. april trådte det generelle bålforbudet i kraft, men det er lov å tilrettelagt bålplasser. Senest tirsdag ble en grillhytte totalskadet etter brann på Holmen.

Brannvesenet har også vært ute og advart mot brannfaren. Natt til søndag måtte de til pers etter en gressbrann på Ringstabekk, en brann som sannsynligvis var påsatt.

– Lyngen i terrenget bærer fortsatt preg av fjorårets tørre sommersesong, og når snøen nå er borte i lavlandet og den grønne vegetasjonen ikke har kommet ordentlig opp, så er det veldig tørt, forklarer Løvdahl.

Mulig værendring

Helt mot slutten av påsken, enten siste del av søndag eller mandag, er det ting som tyder på at det kan gå mot et lite værskifte.

– Det er litt mer bevegelse i sirkulasjonen i luften, lavtrykkene kommer litt nærmere og høytrykket flytter seg litt. Dette gjør at været kan endres litt, noe som kan gi noe regn, men dette er foreløpig usikkert, forteller meteorologen.

For de som skal være hjemme i påsken, men lurer på om det fortsatt er mulig å få seg en skitur, er svaret ja.

Skiforeningen preparerte senest natt til onsdag deler av løypenettet ut fra Solli. Det advares imidlertid mot bare flekker og is i løypen. Det bør derfor utvises stor forsiktighet, opplyser Skiforeningen i Føremeldingen for Vestmarka.