I veigrøfter, på gangveiene, på badeplassene – kort sagt overalt ligger det søppel.

På turene mine har jeg plukket med meg masse søppel som jeg har tatt med meg og kastet i søppeldunken der det hører hjemme.

Flere ganger har jeg plukket med meg store flak av plast som har ligget langs veiene. Det skal bare et vindkast til, så er det en bilist som får dette i frontruten, og da er det ikke godt å vite hva som kan skje.

Annen type avfall jeg finner er matemballasje, isopor, tomme røykpakker, snusbokser og så videre.

Til og med en haug med CD-plater har jeg funnet slengt i grøftekanten.

Jeg vil oppfordre alle butikker og bensinstasjoner og andre som har søppelcontainere stående; sørg for at disse er skikkelig lukket og låst slik at fugler og skadedyr ikke kommer til og får dratt søppelet utover.

Jeg har plukket med meg flasker og bokser som jeg har pantet i butikken. Et par ganger har jeg også fått gevinst i pantelotteriet.

Fint å få litt igjen for at jeg tar jobben med å plukke opp etter andre som ikke gidder å pante selv, men heller synes det er greit at den halvtomme ølboksen deres pryder veikanten eller ligger i strandkanten ved badeplassen.

Knust glass har heller ingenting på badeplassen å gjøre, det kan skade barbeinte badegjester. Glassflasker har jeg tatt med meg og kastet i glasscontaineren.

Og til deg som etterlater plastposen ved glasscontaineren vil jeg si: Fy! Ta plastposen med deg hjem igjen, og kast den der du kaster annen plast.

Det er helt unødvendig av deg å forsøple området rundt glasscontaineren. Litt vind, og plastposen din havner i hagen til dem som bor i nærheten.

Et like stort FY! vil jeg si til hundeeiere som tar opp dritten fra bikkja, men kaster posen i naturen.

Kjære hundeeier: Om du ikke liker å ta med deg posen med dritten fra bikkja di og kaste posen hjemme, så tenk at jeg misliker om mulig enda mer enn deg å plukke opp den posen.

Har du først tatt deg bryet med å plukke dritten opp i pose, så kan du ta deg bryet med å kaste den i søppelkassen også.

Og dere som forsøpler strendene og badeplassene våre – dere greide helt fint å ta med dere alt til stranden. Da klarer dere også å ta det med hjem igjen.

Ble strandstolen din ødelagt da du satte deg i den? Det er likevel ingen grunn til å etterlate stolen på stranden når du går hjem. Ta den med deg hjem igjen.

At det flyter med søppel rundt om skyldes stort sett en eneste ting: latskap.