En hårfin balansegang

LEVENDE SENTRUM: Balansen mellom boliger, handelstilbud og kulturtilbud i Asker sentrum trekker folk fra hele kommunen til seg. ¿FOTO: ulf hansen.

LEVENDE SENTRUM: Balansen mellom boliger, handelstilbud og kulturtilbud i Asker sentrum trekker folk fra hele kommunen til seg. ¿FOTO: ulf hansen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Asker har klart å utvikle et nyansert og tiltrekkende sentrum. Balansen mellom boliger, handelstilbud og kulturtilbud trekker folk fra hele kommunen til seg.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 13. juli 2012:

Blandingen av eldre, historiske gårder og moderne nybygg bidrar til miljøet og gir kommunen identitet.

Asker sentrum er i vekst. Det viser også handelstallene for de senere årene. Om få år er det spadestikk for Føyka-utbyggingen. En ny bydel skal integreres i dagens vellykkede helhet. Det er et utfordrende og spennende prosjekt.

Nå ser vi at det rører seg flere steder i kommunen. Flere har fått – og nye områder ønsker seg – et nærmiljøsenter. De siste dagene har vi kunnet lese i Budstikka at planene er kommet langt både på Borgen og Vettre for å realisere denne typen lokale midtpunkt. En blanding av offentlige tilbud, handel og boliger.

Vi forstår godt disse planene. Vi ønsker å løse våre daglige oppgaver og utfordringer nettopp der vi bor. Lege- og tannlegebesøket og dagligvarehandel skal være like naturlig i eget nærmiljø, som skoler og balløkker er det. Derfor hilser vi med glede planene på Borgen og Vettre velkommen.

Samtidig ser vi at med planene følger en diskusjon om størrelser. Her har vi forståelse for dem som roper et varsku mot gigantomani. En for stor utbygging kan fort virke fremmedgjørende i mindre miljøer, samtidig som det kan forrykke hele balansen i en kommune.

Les flere meninger her

Vil Asker fortsatt ha et sterkt sentrum, som også er en møteplass for alle, må kommunen legge til rette for det. Og det betyr at ikke for mye handel må desentraliseres – ikke for mange tilbud på legges ut i det enkelte bomiljø. Forsvinner behovet for et bysentrum, forsvinner også identiteten og mye av det fine samholdet som i dag preger kommunen.

I spørsmålet om utvikling sentralt vs. de enkelte boligområde, er vi sikre på at politikerne er konsistente. De har klart det i Vollen. De vil ganske sikkert også klare det på Borgen og på Vettre. Positiv og nødvendig utvikling vil skje uten at det truer sentrumsstrukturen og de mange tilbud som i dag gjør Asker sentrum til det foretrukne midtpunkt for innbyggerne i kommunen.

Dette er Budstikkas lederartikkel fredag 13. juli 2012.

Artikkeltags