Bygg mer – i høyden

KOLOSS: At kommunens egne politikere ikke anser reguleringsbestemmelsene som absolutte, viser behandlingen av Statoils nye bygg. Det ble en koloss på ni etasjer, til tross for krav om byggehøyde på maksimal fem etasjer over hele Fornebu. FOTO: KARL BRAANAAS

KOLOSS: At kommunens egne politikere ikke anser reguleringsbestemmelsene som absolutte, viser behandlingen av Statoils nye bygg. Det ble en koloss på ni etasjer, til tross for krav om byggehøyde på maksimal fem etasjer over hele Fornebu. FOTO: KARL BRAANAAS

Artikkelen er over 5 år gammel

Boligprisene skyter i været. Mer i Asker og Bærum enn de fleste andre steder i landet.

DEL

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 21. juni 2012:

I en statistikk utarbeidet av Dagens Næringsliv viser det seg at Bærum og også Asker ikke bare har galopperende priser, men også at kommunene har blant de høyeste boligprisene i landet.

Det må være et tankekors for politikere i våre to kommuner. Ikke minst fordi stadig flere nasjonale miljøer tar til orde for å pålegge kommuner å tilrettelegge for flere byggeklare tomter.

Den profilerte sjeføkonomen i First Securities sier det slik i DN: Motforestillingen vil være at statlige inngrep uthuler det kommunale selvstyre. Men det kommunale selvstyret fungerer ikke på dette området. Enda sterkere sier sjeføkonom Roger Bjørnstad det: – Det nytter ikke med kommunalt selvstyre over nasjonale forhold. Det er behov for en regional og statlig boligpolitikk, og det har vi ikke i dag.

Se hvilke boliger som er til salgs i Asker og Bærum

Vi ønsker ikke at Asker og Bærum skal bygges ned. Men vi registrerer den heftige debatten i kjølvannet av ethvert innspill som utfordrer vekstprognoser og tilgang på tomter.
Med det presset som er på det sentrale østlandsområdet – og ikke minst på Asker og Bærum – bør vi ha en løpende boligdebatt hvor et av utgangspunktene er hvordan Asker og Bærum kan bidra – og øke veksttakten.

EIENDOMSBASEN: Dette selges boliger i Asker og Bærum for

I det siste har flere stemmer hevet seg for å forfekte en økt boligutnyttelse på Fornebu. Kommunedelplanen for området er nesten 15 år gammel, og det sier seg selv at mye har skjedd siden de politiske aktørene drøftet utnyttelsesgrad. Høyre ville bygge lite, Arbeiderpartiet mye. Målet ble satt til 6.500 boenheter.

Les bolignyheter fra Budstikka her

Det står fast, selv om mye har skjedd siden den gang. Vi vil, som IT Fornebus nye toppsjef, anbefale at politikerne henter frem planene og drøfter rammene i lys av utviklingen de siste årene. At Fornebu har plass til mer enn de 6.500 boligene er åpenbart.

At kommunens egne politikere ikke anser reguleringsbestemmelsene som absolutte, viser behandlingen av Statoils nye bygg. Det ble en koloss på ni etasjer, til tross for krav om byggehøyde på maksimal fem etasjer over hele Fornebu.

Les flere meninger her

Men den samme imøtekommenhet og romslighet for dagens boligutbyggere, kan mye gjøres annerledes på Fornebu. Vår anbefaling er at kommunen tillater flere etasjer midt på Fornebulandet, og at det så er synkende etasjekrav ned mot fjorden.
Det er en selvfølge at staten svarer med bane og bedre veiløsninger på Fornebu.

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 21. juni 2012.

Artikkeltags