Med låten «Holla», beskrevet som en kraftpakke av en låt av programlederne Kåre Magnus Bergh og Heidi Ruud Ellingsen, var artisten fra Asker blant favorittene til å vinne den norske finalen lørdag kveld.

Det ble klart etter at de første stemmene var talt opp - og etter at representanter fra andre Eurovision-land hadde valgt hver sin favoritt. I den runden fikk Anna-Lisa full pott fra juryen i Italia.

Sammen med Adrian Jørgensen, KEiiNO og D'Sound var Kumoji blant de fire deltagerne (av ti) som havnet i semifinalen. Men derfra var det stopp for videre deltagelse i Grand Prix-sirkuset.

TIDLIGERE I FEBRUAR: MGP-stjerne overrasket på Drengsrud skole

Da seerstemmene var talt opp for andre gang var det KEiiNO og Adrian Jørgensen som måtte ut i en såkalt gull-duell.

Til slutt var det KEiiNO med låten «Spirit in the Sky» som sto igjen som vinner av den norske Melodi Grand Prix-finalen, og som vil representere Norge under Eurovision i Tel Aviv i mai.

Travelt år

MGP-ekspert Per Sundnes var på forhånd full av lovord om Anna-Lisa Kumoji, men trodde ikke «Holla» skulle nå helt til topps.

– Låten er litt for kul for Ola Nordmann, sa Sundnes tidligere denne uken, men understreket at han håpet å bli positivt overrasket.

– Anna-Lisa kommer  uansett til å gjøre et veldig inntrykk. Hun er en sjelden fugl med ekstrem X-faktor. Da jeg så henne første gang, i «Flashdance», fikk jeg helt sjokk; hun har jo alt, mener Sundnes.

MER TV-STOFF: Slått på målstreken i Mesternes Mester 

Sol Heilo (37): – Fryktet grining i «Hver gang vi møtes» 

Det har vært et travelt år for 29-åringen, som både har medvirket i «The Book of Mormon» i København og i «Flashdance» i Oslo.

For tiden er Kumoji også aktuell i talentprogrammet «All together now» på TVNorge, der hun er i finalen førstkommende tirsdag.

– Jeg har alltid vist at jeg skal holde på med musikk, men det meste har skjedd det siste året, sier artisten.