Stein Stugu (69) vil ikke stå øverst på Rødts liste ved neste års valg i Bærum. Den plassen ligger Mathilde Lømo an til å få.

– Vervene i kommunestyret og formannskapet krever mye arbeid og jeg har ikke lenger samme kapasitet som for 20–30 år siden, sa Stugu til Budstikka i slutten av september.

Nå er det klart at partiet ønsker 20-åringen Lømo øverst på listeforslaget fra partiets nominasjonskomité. I dag har Rødt en representant i kommunestyret.

– Det er en stor ting å stå på toppen av listen etter Stein Stugu. Jeg håper å kunne leve opp til det og for meg blir det viktig å kunne støtte meg på Stugus erfaringer hvis jeg blir valgt, sier Lømo.

Nominasjonsmøte er på Bekkestua Bibliotek førstkommende torsdag.

– Fokus på skeives rettigheter og miljø

Mathilde Lømo er fulltidsstudent på universitet i Oslo hvor hun studerer statsvitenskap.

– Jeg har lenge vært aktiv ungdomspolitiker for Rødt og mine kjernesaker er ungdom, de skeives kamp og miljøet. Blir jeg en del av kommunestyret vil jeg også jobbe for partiets kjernesaker.

Her er forslaget

Øystein Ekevik leder nominasjonskomiteen og har servert et forslag med disse på toppen av listen hvor alle er kumulerte.

  1. Matilde Lømo (20), Østerås
  2. Henrik Riise-Hansen (26), Høvik
  3. Ilona Agata Zielinska (37), Rykkinn
  4. Bjørn A. Leidalen Christensen (58), Høvik
  5. Ingrid Juliana Wishman (24), Rykkinn

Stein Stugu står på 6. plass og tidligere gruppeleder for SV, Harald Sævareid, som meldte overgang fra SV til Rødt i fjor høst, står på en 8. plass.

Les også

SV-personligheter takker for seg