Skip to main content

– Mais på grillen er det beste barna vet

Lørdag gikk årets selvplukk av mais av stabelen på Ringi gård. Egle Armoniene (36), datteren Laura Armonaite (5) og resten av familien, var blant dem som koste seg i åkeren.Foto: Kim van der Linden

Lørdag strømmet folk til Ringi gård for å sikre seg fersk mais.

Med et målrettet blikk, og et fast grep rundt planten, brekker fem år gamle Laura Armonaite av maiskolben. Teknikken til femåringen er upåklagelig, og etter litt skrellehjelp fra mamma kommer de gylne maiskornene til syne.

– Vi gjør det hvert eneste år, og har vært her flere ganger. Vi spiser ikke så mye mais ellers i året, men mais på grillen er det beste barna vet, sier Egle Armoniene (36).

Lørdag gikk årets selvplukk av mais av stabelen på Ringi gård. Egle Armoniene (36), datteren Laura Armonaite (5) og resten av familien, var blant dem som koste seg i åkeren.Foto: Kim van der Linden

 

Familien på fire kom til Norge fra Litauen for åtte år siden, og fikk rakst øynene opp for maisplukking. 

– Første gang vi gjorde det var for seks år siden. Jeg synes det er en veldig fin opplevelse, sier 36-åringen, og fortsetter:

– Det er ikke så ofte ellers man får se hvor maten kommer fra, og hvordan den gror. Det er en veldig fin aktivitet å ta med barna på, men vi har dratt alene noen ganger også.

Anna Folkestad (6) fra Lier benyttet muligheten til å ta seg en liten smakebit av fersk mais. 

Foto: Kim van der Linden

– Lov å spise

For to år siden måtte familien på Øvre Ringi Gård avlyse selvplukking av mais for andre gang. Da Budstikka snakket med Charlotta Ringi i juli var hun veldig usikker på hvordan kvaliteten på maisen ville bli i år.

– Det var en våt og kald vår, så det så litt dårlig ut, forteller Ringi.

Lørdag gikk årets selvplukk av mais av stabelen på Ringi gård. Her veier Charlotta Ringi maisen som er plukket.

Foto: Kim van der Linden

En drøy måned senere er smilet tilbake igjen.

– Maisen er fin. Det er en litt ujevn åker, så det ser ikke så bra ut ved første øyekast. Men når du kommer litt nedover i den er det bra, sier Ringi, mens hun putter posene med maiskobler på vekten.

– Hva tenker dere om all maisen som blir konsumert i åkeren?

– Det er det fine med selvplukk. Det er lov å spise i åkeren, avslutter Ringi med et smil.

Jonas Armonas (9) har fått bra teknikk på maisplukking etter flere år i åkeren. Bak står kameraten Folke Ulvestad (9) og faren Mantas Armonas (37).

Foto: Kim van der Linden
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.