Skip to main content

Erik (101) stamgjest i 19 år

Erik Stabell er stamgjest hos Egon i Sandvika. I dag fyller han 101 år, og i den anledning har han allerede fått en egen Egon-skjorte fra restauranten. Den faste, og nærmest daglige, menyen består av fiskesuppe og øl.

Foto: Karl Braanaas

Erik Stabell feirer 101-års dagen sin på favorittrestauranten Egon. Her har han spist fiskesuppe stort sett hver dag siden 2000. 

Da Erik Stabell fylte 100 år i fjor, fikk han hengt opp et bilde av seg selv ved den faste plassen på Egon. 

Stabell forteller at bildet ble stjålet, men da var nabo og lunsjkompis, John Godheim, rask med å fikse et nytt. 

Enkemann med dobbeltseng 

Jubilanten er klar på at servicen på Egon har fått ham til å vende tilbake i alle disse årene. 

– Personalet her finnes det ikke maken til i verden, smiler han. 

Stabell er storfornøyd med bildet han har fått hengt opp på sin faste plass. 

– Jeg er ikke vant til sånn oppmerksomhet. Jeg er enkemann med dobbeltseng, spøker han. 

Det er lenge siden sist Stabell var nødt til å bestille mat. Han setter seg bare på plassen sin, så kommer fiskesuppen og en øl til bordet. 

– Den er så godt laget. Den er like god nå som den var første gang jeg spiste den, sier han, og slurper i seg en skje med suppe fra bursdagsporsjonen. 

Egon har virkelig stelt i stand for jubilanten. Lokalet er dekorert med ballonger, og Stabell har fått sin egen Egon-skjorte, hvor de har trykket på teksten: «Erik 101 år».  

På bursdagslunsjen dagen før dagen dukket både barn, barnebarn, oldebarn og venner opp på restauranten. 

Foto: Karl Braanaas

«Lunsj-buddies»

Lunsjkameratene John Godheim og Erik Stabell møttes i heisen hjemme for noen år siden. 

– John inviterte meg inn på middag, og siden har vi vært gode venner. Jeg er veldig glad for å ha fått et så godt vennskap med en så fin mann som ham, sier Stabell. 

Selv har han vært gartner, men er godt kjent på Oslofjorden. John Godheim har jobbet på fjorden, og de to har derfor hatt gleden av å dele historier fra sjøen. 

– Det var en fredagskveld for noen år siden hvor vi satt hos meg og pratet sammen, forklarer Godheim. 

Stabell hadde nevnt at det var så lenge siden han hadde vært på sjøen, så Godheim bestemte seg for å ta meg seg kameraten ut på bøljan blå dagen derpå. 

– Vi var på fjorden og koste oss i over tre timer. Da kom historiene, ler Godheim. 

Maskot

Joanna Abigail har jobbet på Egon i tre år, og forteller at det alltid er like hyggelig å se Stabell i lokalet. 

– Han er så snill. Vi pleier alltid å sette oss ned med ham når vi har tid. Da kommer det som oftest interessante historier, smiler hun. 

Abigail forteller at alle de ansatte kjenner stamgjesten godt. 

– Han er på en måte vår maskot, ler hun. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.