Skip to main content

Domino's-drivere gir opp i Norge

Norgessjef i Domino's, Robin Caley (t.h) på var plass da Domino's åpnet på Eiksmarka tidligere i år. Til venstre pizzabaker Magnus Hailey. Nå jakter pizzakjeden nye franchisetagere til å drive restaurantene videre i Norge.

FOTO: MARIT HELLAND

Dagens drivere av Domino's pizza, med filialer på Eiksmarka og i Sandvika, trekker seg ut av Norge.

I 2014 åpnet den amerikanske pizzakjeden Domino's sin første pizzarestaurant i Norge. I 2015 åpnet de også utsalg i Sandvika, mens de tidligere i år også åpnet på Eiksmarka. Totalt har Domino's 57 restauranter i Norge, ti av disse er Dolly Dimples som selskapet kjøpte opp.

Målet til Domino's var å bli størst på fersk pizza i Norge. Men etter fem år, gir de nå opp og pizzakjedens franchiseselskap trekker seg derfor ut av Norge, Sverige, Island og Sveits, melder selskapet i en kvartalsrapport torsdag morgen.

Domino's i Norge drives gjennom selskapet DP Norway AS, og Domino's Pizza Group er største eier og franchisetager i Norge. Selskapet understreker ifølge nettstedet E24.no at planen er å finne en ny franchisetager som kan drive restaurantene videre under Domino's-merket.

– Selv om de representerer attraktive markeder, har vi besluttet med at vi ikke er de beste eierne for disse virksomhetene. Styret har derfor besluttet å gå ut av markedene på en ordentlig måte, sier toppsjef David Wild i en melding i forbindelse kvartalsrapporten.

Hvordan selskapet skal kvitte seg med driften i Norge, er ikke klart. Men alt tyder på at dagens restauranter vil drives videre, men med nye eiere.

Skulle egentlig inn ved rådhuset

Da Domino's jaktet på lokaler i Sandvika, var planen egentlig å flytte inn i hjørnelokalet i gågaten vis-à-vis rådhuset. Men leiekontrakten som var inngått ble opphevet og pizzakjeden flyttet isteden inn i Jongsåsveien, der de fortsatt er.

– Det ble dessverre ikke lokalene ved rådhuset, men vi er veldig fornøyd med å komme inn i mer moderne lokaler her. Her er det lett å komme til med bil og stedet ligger sentralt, uttalte daværende daglig leder i Domino’s Pizza, Magnus Haflidason til Budstikka i 2015.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.