Grunnstein på plass i ny Martina Hansen-fløy

I BOKS: Helseminister Bent Høie (H) la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler.

I BOKS: Helseminister Bent Høie (H) la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler. Foto:

5.000 nye kvadrat ved Martina Hansens Hospital kan endelig ta form etter at helseministeren la ned grunnstein i tilbygget onsdag.

DEL

– Vi hadde ikke klart oss uten Martina Hansens Hospital, sa helseminister Bent Høie (H) under en høytidelig seremoni rett ved byggetomten på Gjettum.

Operasanger Solveig Kringlebotn og pianist Wolfgang Plagge fremkalte gåsehud hos helsetopper, byggearbeidere og ansatte som var vitne til at statsråden la ned grunnsteinen i det som skal bli et tilbygg på syv etasjer, vest for dagens lokaler.

– To etasjer før jul

– En utvidelse betyr at sykehuset kan fortsette å levere sine gode tjenester til en pasientgruppe som vokser, sa Høie.

Grunnarbeidene startet i vår. Nå er tomten et stort hull med gravemaskiner og armeringsjern.

– Fremover kommer nybygget for fullt. Vi støper, og før jul skal bygget ha fått to etasjer, sa en storfornøyd Martina Hansens-direktør Per Skaugen Bleikelia.

Han la til at byggeprosjektet er i rute og på budsjett. Etter planen skal det ytre skallet være ferdig i april 2019, og nyfløyen er tas i bruk i januar 2020.

ANBEFALT LANGLESING: Den utrolige historien om hvordan Martina Hansens Hospital ble til

Martina Hansens Hospital

Et av landets fremste spesialistsykehus for pasienter med muskel- og skjelettlidelser og revmatiske sykdommer. Ligger rett ved Bærum sykehus på Gjettum.

Rundt 4.600 pasienter opereres her årlig. Sykehuset er store på hofteproteser, kneproteser og ryggoperasjoner. I tillegg kommer 28.000 konsultasjoner innen ortopedi og revmatologi.

330 ansatte fordelt på 256 stillinger.

Hospitalet eies av den private stiftelsen Martina Hansens Hospital. Inngår i regional helseplan gjennom driftsavtale med Helse Sør-Øst.

Sykehuset åpnet i 1936, først for tuberkulosepasienter. Hospitalet ble finansiert gjennom Martina Hansens testament. Hun arvet en formue av broren, Herman Hansen, som angivelig ble rik på appelsiner, sirkus og diamanter.

Artikkeltags