– Marius Borg Høiby disponerer i en kortere periode en av boligene på Skaugum gård, skriver kommunikasjonssjef for slottet, Guri Varpe, i en e-post til VG.

Det er VG som omtalte saken først. Ifølge avisen har han inntatt en av de tolv boenhetene som Skaugum gård mottar leieinntekter av.

– Vi har ingen opplysninger om de private forholdene, skriver kommunikasjonssjef Varpe til VG på spørsmål om hvor mye Borg Høiby betaler i leie.

Godt kjent

Kronprinsparet har bodd i barndomshjemmet til Kronprinsen siden desember 2003. Der har og Borg Høiby vokst opp sammen med prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Borg Høiby er altså godt kjent i kommunen etter å ha gått på Jansløkka barneskole og Solvang ungdomsskole. Han ble og konfirmert i Asker kirke i 2012.

I 2020 la kronprinsparet ut en enebolig til leie på finn.no. De ønsket da 27.000 kroner for eneboligen på 287 kvadratmeter. Boligen kunne skilte med fem soverom, to stuer og to bad, samt 1,5 mål tomt. I sommer var Asker kommune i hardt vær etter at Budstikka avslørte at kommunen hadde unntatt en rekke saker fra offentlighet, noe de ikke hadde tilgang til å gjøre.

LES OGSÅ: