Tragedien førte til at hun måtte reorientere livet sitt, forteller hun til Finansavisen.

Familien hennes satset 40 millioner kroner på å bygge et luksushotell og kjøpe en fjellgård i Skåbu, som ligger i en sidedal til Gudbrandsdalen.

– Livet gikk fra himmel til helvete i løpet av ett sekund. Jeg visste ikke hvem jeg var, sier hun.

Det var i 2008 hun og mannen Per var på venneferie på ski i de østerrikske alper. Plutselig fikk mannen hjerteinfarkt og døde på stedet.

LES OGSÅ:  Barndomsvenninner sa opp jobbene for å satse klesbutikk

Muret seg inne

Hun var salgssjef, men maktet ikke å gjøre jobben lenger. Jannicke endte med å mure seg inne i sorgen.

– Alene, i sorgen, med to små barn. Å skulle forteller 3-åringen og 6-åringen at jeg kom hjem uten pappa, er den vanskeligste samtalen jeg har hatt, innrømmer hun til Finansavisen.

Hun opplyser til Budstikka at hun vokste opp på Hosle, og at hun og mannen bodde i Jegeråsen – bare et steinkast fra barndomshjemmet i Bjarne Skaus vei.

Kjøpte fjellgård

Én måned etter at mannen døde, ble Lykkja fjellgård lagt ut for salg. Faren til Jannicke skrev et brev til selgeren om at familien ønsket å kjøpe eiendommen og om datterens tap av ektemann. Han fikk kjøpe gården.

– I begynnelsen hatet jeg den gården. Mamma og pappa var der hele tiden, mens jeg satt hjemme i sorg med mine barn, forteller hun videre til avisen.

Men etter hvert ble hun glad i både naturen og lokalbefolkningen. Faren hadde solgt bedriften sin, og de endte opp med og bygget et hotell i Skåbu. Familien har brukt hele 40 millioner kroner på prosjektet der oppe.

 

Flyttet til fjells

Hun møtte også sin nye mann Henrik, og for halvannet år siden bestemte de seg for å flytte opp til fjellgården i Skåbu for å hjelpe Janniches foreldre.

– Jeg var sliten av all pendlingen opp dit, og jeg elsker jakt og fiske, forklarer hun til avisen.

 

Driver hotell

Nå driver hun og mannen hotell med to kokker som har bakgrunn fra Michelin-restauranter. Hotellet åpnet i fjor.

– Vi kommer aldri til å få igjen den investeringen i vår levetid. Det er helt greit. Men hvis vi kan gi et levebrød til fremtidige generasjoner, er det hyggelig. Samtidig føles det meningsfullt, sier hun.

Hotellet har nå 15 ansatte på deltid og noen fast ansatte.

– Det er mye lokal ungdom. De har en kunnskap om, og stolthet for bygda som de deler med gjester og besøkende, forteller hun til Finansavisen.

Og det er ikke bare hotell de jobber med – de har også ansvar for 160 villsau på fjellgården.

– Hotellet sprer optimisme, og i stedet for fraflytting opplever Skåbu tilflytting, forteller hun fornøyd til Finansavisen.