– Både ansatte og badegjester reagerte på mannens oppførsel. De ansatte varslet oss, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i politiet.

Meldingen nådde operasjonssentralen i 14.30-tiden søndag. Ifølge Engeseth skal mannen ha dratt ned badebuksa flere ganger i bassenget, i tillegg til at han skal ha onanert foran flere personer.

– Våre mannskaper fikk kontroll på mannen og har avhørt ham på stedet. En jurist har besluttet at mannen skal pågripes, og han kjøres nå i arresten, sier Engeseth.

Politiet har også gjennomført avhør av både ansatte og fornærmede i svømmehallen.

Badevakter fulgte rutinene

Tore Opheim, daglig leder for Askerbadene, sier de har klare rutiner for hvordan ansatte skal håndtere hendelser som søndagens. Han var ikke selv til stede i svømmehallen, men er blitt orientert om at noen badegjester kontaktet badevaktene og kommenterte oppførselen til en mannlig badegjest.

– I slike saker er det åpenbare at vi holder personen under oppsyn og varsler politiet. Badevaktene er hverken trent eller utdannet til å ta den type samtale en slik hendelse utløser. Vi har gode rutiner på all slags krisehåndtering og uønsket adferd, og rutinene har fungert i dette tilfellet, sier Opheim.

Han forteller at badevaktene får stadige henvendelser om all mulig slags ufin og uhøflig oppførsel, men det hører med til sjeldenhetene at det dreier seg om seksuelt krenkende adferd.

– Dette er en av de tingene vi tar svært alvorlig. Det skjer heldigvis ikke ofte, men i en åpen svømmehall med 250.000 besøkende hvert år har vi ingen garanti for at noen ikke har uærlige hensikter, sier Opheim.

Han anslår at det i løpet av det siste året har vært et par tilfeller av «mistenkelig oppførsel» som politiet har håndtert videre.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen