Politiet mottok onsdag kveld, rundt klokken 23, melding om at en skadet person befant seg på Slependen, i nærheten av togstasjonen.

Da politiet rykket ut til stedet, fant de offeret, en mann i 40-årene. Han var bevisst, men var alvorlig skadet. Mannen ble raskt fraktet til sykehus for behandling.

– Han er bekreftet å være utenfor livsfare, men skadene er alvorlige, sier Anne Alræk Solem i politiet til Budstikka.

Hun er leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Fredag formiddag har Solem ikke noe nytt å melde om etterforskningen, men opplyser per tekstmelding at volden etterforskes som drapsforsøk. Solem forteller også at politiet ønsker å snakke med med vitner i saken. Ingen er pågrepet i saken.

– De som kan tenkes å ha opplysninger, vil vi veldig gjerne få kontakt med, forteller Solem, som beskriver dette som en særs alvorlig voldshendelse.

Har forklart seg

Politiet mener at åstedet er en leilighet på Slependen. Det var én politipatrulje utenfor det aktuelle boligkomplekset torsdag morgen frem til 8-tiden. Mannen befant seg imidlertid ikke i leiligheten.

Beboerne i resten av komplekset ble hentet ut og ivaretatt av kommunen og politiet i løpet av natten.

– Etterforskningen pågår nå med full styrke. Dette er en veldig høyt prioritert sak hos oss nå, forteller Solem.

– Vi jobber med krimtekniske undersøkelser og rundspørring i nabolaget. Og vi vil avhøre fornærmede så fort det lar seg gjøre, da vi vil trolig få nyttig informasjon, forteller Solem.

Torsdag ettermiddag bekreftet Solem per sms at mannen har vært i stand til å forklare seg.

– Ja, fornærmede har forklart seg i dag (torsdag, red.anm.). Vi ønsker ikke å kommentere innholdet i forklaringen pr. nå. Det er ikke siktet eller pågrepet noen i saken, uttaler Anne Alræk Solem.

– Neppe tilfeldig offer

– Kan du si noe om foranledningen for hendelsen?

– Nei, jeg kan ikke svare på det per nå, men ut fra det vi vet fra et tidlig stadium i etterforskningen, fremstår ikke fornærmede som et tilfeldig offer.

– Hvordan fikk dere vite om hendelsen?

– Det var en person som ringte og varslet politiet. Vedkommende har nå status som vitne i saken.

Fra Bærum

Den fornærmede mannen er bosatt i Bærum, men Anne Alræk Solem opplyser at politiet må komme tilbake til svar på spørsmål om mannens tilknytning til det antatte åstedet, som altså er leiligheten på Slependen.

Politiet opplyser også at det ikke er informasjon i saken per nå som tilsier at denne hendelsen har en sammenheng med andre alvorlige voldshendelser i Oslo.

Har du informasjon om hendelsen, du kan klikke her for å se hvilke måter du kan tipse etterforskningen på.