– Det har kommet inn mange klager på støy, fra folk som ikke har fått sove, forteller politiets operasjonsleder Rune Hekkelstrand, som ikke legger skjul på at det har vært mer enn nok å gjøre natt til fredag.

– I hele Oslo politidistrikt har det kommet inn rundt 30 klager på støy. Flere enn 10 av dem gjelder fester i Asker nord og Bærum, sier han.

Ved sjøen

I Asker har politiet, i hovedsak, vært på disse stedene: Heggedal, Vollen, Blakstad og Hvalstrand. I Bærum er det Høvik og Østerås som utmerket seg.

Les også

Festglade har også naboer

En del ungdommer har vært beruset, men bare én måtte ha hjelp og hentes av foreldre.

– Det var en overstadig beruset gutt på under 18 år, forteller Hekkelstrand.

– Alt i alt greit

Politiet gikk ut og advarte foreldre i forkant av denne torsdagskvelden. På grunn av skoleavslutninger har mange unge kommet sammen for å feste og være sosiale. Hekkelstrand bekrefter at det stort sett har vært unge fra 10. klasse og oppover som har vært på de støyende festene. Det store flertallet var under 18 år.

– For å være en torsdag har det selvsagt vært mange flere ute enn vanlig. For politiet har det vært mye å gjøre, men alt i alt har det gått greit likevel, sier operasjonslederen.

Samarbeid

Rune Hekkelstrand i politiet roser samarbeidet med Natteravnene, utekontakter og foreldre, som alle har vært til stede på ungdomsarrangementer.

P.S. Regler om nattero sier, enkelt forklart, at man skal ha mulighet til sove uten støy mellom klokken 23 og 07. Og om du skulle være i tvil: Det er 18-årsgrense for å drikke alkohol, og er det snakk om alkohol med volumprosent på 22 eller mer, er aldersgrense 20 år.