10 mål på 11 A-lagskamper. I tillegg har 20-åringen scoret fire for Stabæks reservelag. Han står dermed med hele 14 fulltreffere siden han kom fra Nigeria i slutten av mai.

De siste seks seriekampene har han scoret syv mål og målene hans gjør at Stabæk er i opprykkskampen i 1. divisjon.

Stabæks sportssjef, Torgeir Bjarmann, ønsker ikke å snakke opp den 20 år gamle juvelen.

– Man vet aldri hvor det kan ende., sier sportssjefen og legger til at hvis Stabæk rykker opp, er Gift god nok til å spille for Stabæk i Eliteserien.

Bjarmann sier han ikke er overrasket over at Gift allerede leverer for Stabæk.

– Men at han skulle gå inn og bli notorisk målscorer fra første stund, i en ny liga og med ny spillestil, hadde jeg ikke forventet. Jeg hadde håpet og trodd at skulle bidra utover høsten, men ikke trodd han skulle bli vår førstespiss så fort.

Vil ha mer

Onsdag skrev Gift under en kontrakt med Stabæk på fire og et halvt år.

– Det kunne blitt ti år. Jeg er veldig glad for å være her. Målet er ikke å bli her, men å spille så bra at jeg tar neste steg, sier 20-åringen gjennom assistenttrener Hugo Vicente som tolk.

Gift legger skjul på at han drømmer om de fem største ligaene i Europa. Han er ikke overrasket over at han har slått igjennom så raskt etter overgangen fra Afrika.

– Jeg ber om at det skal gå bra, ønsker at ting skal gå videre, men står ikke bare og håper at det skal skje et mirakel. Du må jobbe for at det skal skje. Jeg var forberedt, sjansen kom og jeg tok den.

Gift har tidligere uttalt til Budstikka at han hadde det tøft da han vokste opp, men at han har jobbet hardt og ser på fotballen som en mulighet for å få det bedre.

Til tross for at han har levert over et mål i snitt per kamp i det siste, mener ikke Gift at man må forvente at scoringssnittet går ned.

– Jeg vil ha mye mer. For meg er ikke dette så mye., sier han og legger til at om han skal komme seg til en av de store ligaene, og tjene mer penger, må han score ett eller to per kamp.

– Det er dét jeg prøver på.

Henter midtbanespiller

Sportssjef Bjarmann har lang erfaring med å hente unge afrikanske spillere til Norge. Han så Gift i en turnering i november og sier 20-åringen scoret de samme målene der, som han gjør for Stabæk nå.

– Vi forventer ikke at han skal score i alle kampene fremover, vi trenger flere som melder seg på, sier Bjarmann.

I tillegg til Gift Emmanuel Orban, skrev Stabæk avtale med Diabagate Junior (20) onsdag. Midtbanespilleren har vært å prøvespill hos Stabæk den siste tiden og hentes nå inn som erstatter for Kay Kostadinov som sannsynligvis er skadet ut sesongen. Stabæk låner Diabagate Junior frem til nyttår, med opsjon på å kjøpe ham.

– Han har spennende ferdigheter, som vi ikke har i troppen i dag, kommenterer Bjarmann.

27 år gamle Luc Kassi har vært langtidsskadet. Hans kontrakt gikk opprinnelig ut ved nyttår, men midtbanespilleren fikk kontrakt ut juli for lang og tro tjeneste og for å få mulighet til å komme tilbake. Bjarmann røper at Kassi har fått et nytt tilbud av Stabæk og at de avventer svar. Kassi er i øyeblikket kontraktsløs om må skrive kontrakt for å være spilleklar i de kommende kampene.