Skip to main content

94: Kristin Jahre Ramm (54)

Juryens begrunnelse:

Kristin Jahre Ramm er sorenskriver i Asker og Bærum tingrett – en institusjon som bærer stort ansvar overfor innbyggerne i våre kommuner.

Jahre Ramm har det administrative ansvaret for tingretten, en av landets største fullfaglige domstoler, hvis dømmende oppgaver i hovedsak består av å avgjøre straffesaker og løse privatrettslige tvister. Hun leder også selv forhandlinger i retten.

Jahre Ramm kom til Asker og Bærum tingrett i 2007, fra stillingen som ekspedisjonssjef ved statsministerens kontor.

Før det var hun i Justisdepartementet.

Lokalt har Jahre Ramm vist engasjement i forbindelse med nedbemanning og kutt hos politiet, og uttalte i Budstikka i 2012 at hun så en klar sammenheng mellom nedgangen i antall straffesaker og bemanningskuttene.

Kristin Jahre Ramms egen vurdering:

– Jeg tror makt er vanskelig å måle. Avgjørelser fra tingretten kan ha stor betydning for dem det gjelder. Alle dommerne i tingretten er uavhengige i sin dømmende myndighet. Min makt er først og fremst i kraft av de avgjørelsen som jeg treffer som dommer. I tillegg er det mitt ansvar å administrere de ressursene som domstolen får tildelt på en god måte.

KOMMENTAR: Maktliste før valgkamp

LES OGSÅ: De påvirker livet vårt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.