Skip to main content

5: Ole Kristian Udnes (61)

Juryens begrunnelse:

Ole Kristian Udnes har bred erfaring fra næringslivet. Dette har gitt ham en ballast som sikkert kommer godt med som leder av plan- og miljøutvalget – det kanskje mest krevende politiske vervet i Bærum kommune for tiden.

Som ansvarlig for den hårfine balansegangen mellom vekst og vern legger Udnes viktige premisser for utformingen av fremtidens Bærum, ikke minst gjennom det forslaget til arealdel i kommuneplanen som nå er til behandling.

Bærum og spesielt Høyre er under sterkt press fra nasjonale myndigheter for å ta sin del av ansvaret for den forventede befolkningsveksten i Oslo-området, og fra lokale utbyggere og verneinteresser.

Selv om han stadig må ta stilling i kontroversielle og ubehagelige enkeltsaker, er Udnes jevnt over lojal mot strategien om å prioritere utbygging langs kollektivtilbudene.

Ole Kristian Udnes' egen vurdering:

– Jeg ser at jeg er en person som har makt og påvirkningskraft i lokalsamfunnet. Det følger naturlig av min rolle, spesielt som leder av planutvalget. Det bringer meg tett inn på folks dagligliv, og jeg er meg bevisst på betydningen dette har i enkeltmenneskenes liv. Jeg har ikke personlig noe behov for å bli eksponert på en liste som denne, men forstår at media og opinionen er interessert i hvem som har lokal innflytelse.

KOMMENTAR: Maktliste før valgkamp

LES OGSÅ: De påvirker livet vårt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.