Sjakksuksess på Henie Onstad – utsolgt hver dag

TREKKER PUBLIKUM: Magnus Carlsens kamp mot Hikaru Nakamura trekker fulle hus, og kan, sammen andre sjakkaktiviteter denne uken, bidra til medlemsvekst i Bærum Schakselskap.

TREKKER PUBLIKUM: Magnus Carlsens kamp mot Hikaru Nakamura trekker fulle hus, og kan, sammen andre sjakkaktiviteter denne uken, bidra til medlemsvekst i Bærum Schakselskap. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Magnus Carlsens sjakkamp på Henie Onstad har vært en stor publikumssuksess, og kan gi god effekt for Bærums-sjakken.

DEL

Oppdatert tirsdag kveld: Magnus Carlsen har vunnet den uoffisielle VM-tittelen i Fischer Random, etter at han gikk opp i ledelse 12.5–8.5 - med hele tre partier igjen å spille. Hikaru Nakamura kan ikke ta igjen det forspranget, selv om han skulle vinne resten av partiene.

– Kampen har vært utsolgt hver dag. Vi har måttet legge ut ekstrabilletter til og med. Dette er nok et av de første sjakkarrangementene i verden hvor billettene har vært utsolgt, sier Jøran Aulin- Jansson, primus motor rundt Magnus Carlsens sjakkamp mot Hikaru Nakamura på Henie Onstad.

Kampen har vært tett og spennende, og Aulin-Jansson forteller at alle mulig slags publikummere, barn som voksne, har kommet for å se på.

– Det er ikke bare oss «normale» sjakkspillere som er i publikum, men også folk som er interessert i selve showet har kommet og sett på, sier han.

Kampen var en del av Dag Alvengs utstilling «Tid som står stille». Aulin-Jansson opplever at kombinasjonen sjakkamp og utstilling har vært en suksess.

– Det vil jeg absolutt hevde. Vi har fått kunstinteresserte til å bli sjakkinteresserte, og sjakkinteresserte til å bli kunstinteresserte, smiler han.

At besøket tar sg opp, passer bra for kunstsenteret som opplevde et voldsomt fall i besøket i fjor.

LES OGSÅ: Maria (8) og Aron (6) så Magnus Carlsen live for første gang

Vil gi effekt

Gisle Bjugn, styreleder i Bærum Schakselskap, forteller at Carlsen lenge har bidratt til økt oppmerksomhet rundt sjakk, og at klubben jevnlig får henvendelser fra barn og voksne som ønsker å begynne å spille.

– Vi er oppe i rundt 50 medlemmer nå. Etter nyttår har det kommet nye medlemmer hver uke, sier Bjugn.

I forbindelse med kampen har det foregått sjakkarrangementer rundt i Bærum – som for eksempel simultansjakk, kafésjakk og barnesjakkturnering. Ifølge Bjugn har også disse har vært en suksess.

– Definitivt. Vi har fått vist frem sjakk rundt om i Bærum, sier Bjugn.

– Har kampen på Henie Onstad gitt noen umiddelbar effekt for klubben?

– Den bidro nok til at vi hadde fullt hus i barnesjakkturneringen. Og ut fra de opplevelsene barn og foreldre fikk der, har vi en del som har lyst til å begynne i klubben nå.

– Alle kjenner til hvem Magnus Carlsen er. Har det noe å si at han spiller kamp i Bærum?

– På grunn av kombinasjonen med alle sideaktivitetene vil det gi en effekt. Jeg tror det vil gi en ekstra liten piff her. Effekten pleier å være umiddelbar, så vi ser det i løpet av noen uker, forteller Bjugn etter litt betenkningstid.

LES OGSÅ: Kanel overtar etter Bølgen & Moi på Høvikodden – blåser nytt liv i Piruetten

Artikkeltags