– Festspillene i Bergen er et kraftsentrum i norsk kunst- og kulturliv, og jeg er glad for at en av Norges fremste og mest allsidige kunstnere har takket ja til å påta seg det viktige vervet som styreleder. Med sitt internasjonale nettverk og brede erfaring vil Magne Furuholmen styrke Festspillene i årene som kommer, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding fra kulturdepartementet.

– Ærefullt oppdrag

– En posisjon som styreleder for Festspillene i Bergen er et ærefullt oppdrag og et prestisjefylt nasjonalt ansvar, sier Furuholmen i pressemeldingen, og fortsetter:

– Det er imponerende hvor gjennomgående høyt kunstnerisk nivå Festspillene har klart å holde gjennom så mange år. Min oppgave som styreleder blir å tilrettelegge for en videre utvikling av festivalens utadrettede profil, og bygge på det gode arbeidet som administrasjonen og tidligere styreleder har nedlagt, sier han.

Er festspillkunstner

Magne Furuholmen deltar som kunstnerisk utøver på årets festspill. Ifølge departementet bidrar han med det genreoverskridende ensemblet Apparatjik. Dette er del av et fremtidig prosjekt som i lengre tid har vært planlagt som et samarbeid mellom Festspillene og andre partnere.

LES OGSÅ: - Litt av en reise, og jeg ville ikke vært den foruten, sier Magne Furuholmen

– Utmerket seg

Kulturdepartementet beskriver Furuholmens bakgrunn slik: «Som medlem i a-ha har Magne Furuholmen gjennom 30 år utmerket seg i norsk og internasjonalt musikkliv. Siden debuten som billedkunstner i 1989 er hans verk representert ved en rekke institusjoner i inn- og utland.

Furuholmen er styremedlem i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelse, QSPA – The Queen Sonja Print Award, samt i Snøhetta Brand Design. Han har tidligere sittet i styret for Norske Grafikere, og ble i 2012 tildelt St. Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.»

Magne Furuholmen overtar som styreleder etter Åse Kleveland, som har vært styreleder siden 2012.

LES OGSÅ: a-ha hedret av Kongen