SNART BLIR DE TRE: «Min første dag i siste mens var 17. september 2017.» skrev Julianne på Bloggen i begynnelsen av janaur i år. Etter flere mislykkede prøverørsforsøk bak seg, kunne hun dele graviditeten med følgerene sine. I juni kommer Severin.

SNART BLIR DE TRE: «Min første dag i siste mens var 17. september 2017.» skrev Julianne på Bloggen i begynnelsen av janaur i år. Etter flere mislykkede prøverørsforsøk bak seg, kunne hun dele graviditeten med følgerene sine. I juni kommer Severin. Foto:

Private betroelser ble millionbutikk

I fjor tjente toppblogger Julianne Nygård (27) nesten halvannen million kroner på å fortelle om seg selv.
Karl Braanaas
Publisert
DEL
I fjor tjente toppblogger Julianne Nygård (27) nesten halvannen million kroner på å fortelle om seg selv.

På nett kaller hun seg «Pilotfrue».

Hun har skrevet om ansiktsmaske og askepottbryllup, om prøverørsforsøk og spontanaborter og nå sist graviditet. Først på egen blogg. Siden jul har vi også kunnet følge Julianne Nygård (27) via TV2s realityprogram «Bloggerne», og nylig kom boken «Drømmen om en baby».

Åpenhjertigheten kaster godt av seg. I fjor sto selskapet «Julianne Nygård AS» oppført med driftsinntekter på 1,4 millioner kroner.

– Jeg begynte ikke å blogge for fordi jeg skulle ha en hobby, jeg begynte å blogge fordi jeg skulle ha en jobb, sier hun.

PILOT OG FRUE HAR LANDET I VOLLEN: I mars flyttet toppblogger Julianne Nygård og ektemann og flykaptein Ulrik Kavlheim Nygård (38) inn i ny bolig i Vollen.

PILOT OG FRUE HAR LANDET I VOLLEN: I mars flyttet toppblogger Julianne Nygård og ektemann og flykaptein Ulrik Kavlheim Nygård (38) inn i ny bolig i Vollen. Foto:

Forrige måned flyttet Fredrikstad-jenta med mann og de to chihuahuaene Ramp og Stella inn på en av Vollens dyreste adresser, en funkisvilla på 330 kvadrat med panoramautsikt over fjorden og en prislapp på 20 millioner kroner.

– Jeg har levd av bloggen i tre år, og levd godt av den

Domenenavnet "pilotfrue" fikk hun i bursdagsgave av ektemann – og Norwegian-kaptein – Ulrik Kvalheim Nygård (38) i 2014.

– Det er den mest lukrative gaven du noen ganger kommer til å få, tror jeg, sier Ulrik.

Julianne nikker med hunden Stella balanserende på fanget mellom babymagen og knærne. Vindusflatene i stua går fra gulv til tak. Fra sofaen har hun frie siktlinjer helt inn til Oslo sentrum.

– Ja, jeg har levd av bloggen i tre år, og levd godt av den, sier hun.

I dag er Julianne en av Norges mest leste bloggere. Foran på bloggtoppen ligger i skrivende stund bare tre andre: Isabel Raad fra Paradise hotell, treningsfantomet «Funkygine» og veteranen «Trines matblogg».

En helt vanlig ukedag i slutten av april klikket 27.740 unike brukere innom pilotfrue.blogg.no. Til sammenligning har Budstikka i snitt rundt 40.000.

– Følgerne mine er litt eldre enn den typiske rosablogg-følgeren. Det er ikke så mange 16–18 år gamle jenter som interesserer seg for prøverørsprosesser som jeg har skrevet om i to år, pluss at Ulrik er ti år eldre enn meg og drar snittet opp. Han er veldig aktiv i bloggen, derfor er det også en del menn som følger oss, sier Julianne.

STELLA OG RAMP: Med på flyttelasset er chiuahuaene Ramp og Stella.

STELLA OG RAMP: Med på flyttelasset er chiuahuaene Ramp og Stella. Foto:

Selv om lesertallene de siste årene har pekt bratt oppover, gikk det trått i starten. Såpass trått at hun en kort periode tvilte på hele prosjektet.

– Det skjedde jo ingen ting, sier Ulrik.

Julianne nikker. Stella knurrer mot fotografen.

– Hun hadde få lesere og det eneste hun fikk ut av det var en gratis lypsyl. Man kan jo ikke leve av det, sier Ulrik.

Så snudde det.

"Å investere i en dyr veske er noe av det klokeste du gjør."

Vendepunktet ble et innlegg om «knekkebrød og Louis Vuitton» fra februar 2015.

«Da jeg var student brukte jeg det første stipendet mitt på en Louis Vuitton veske (Alma MM MV AMARATE). Vesken kostet 12 500 kroner. Jeg husker at det føltes ut som et godt kjøp. Den ble jo betalt av staten. Galskap, tenker du. Fantastisk, tenker jeg.»

– Jeg delte rett og slett meninger, sier Julianne.

Som hun fortsatt står for i dag, forsikrer hun

– Jeg skrev provoserende, men det var jo ærlig og ekte, det var ikke noe jeg fant på. Det bidro til veldig mye diskusjon, og det synes jeg var kjempegøy.

– Du får deg noen på trynet

Ikke alt engasjementet var av den hyggelige sorten.

– Du måtte tåle en del hets, konstaterte Ulrik.

– Det er jo det som er litt sykt med disse greiene her. Hvis du stikker nesa frem – gjør noe litt utradisjonelt, eller mener noe sterkt som folk henger seg opp i – da gjør du ofte suksess. Men da må du også tåle mye hets. Du må likesom «trade» lite grann der. Du får deg noen på trynet.

OPPDATERING: Julianne Nygård forsøker å oppdatere bloggen daglig. I forbindelse med flytting, ble det fire dager bloggefri - det lengste oppholdet siden hun startet.

OPPDATERING: Julianne Nygård forsøker å oppdatere bloggen daglig. I forbindelse med flytting, ble det fire dager bloggefri - det lengste oppholdet siden hun startet. Foto:

Som da Julianne skrev et innlegg til forsvar for den norske gentlemanen, et varsku om en utdøende rase: «Jeg mener mannen skal betale.»

Han så det fort på henne når han kom hjem, at nettet hadde vært nådeløst den dagen.

– Når folk sier de skal spytte på deg, hvis jeg ser deg på gata ...

Hun rister svakt på hodet.

– Ja, det tok litt av etter hvert.

Eventyrbryllup: Tre nøtter til Askepott

Etter hvert har også piloten blitt en egen nettpofil, med egne innlegg og egne markedsføringsavtaler. Blant annet for hårtransplantasjon.

– Han er ikke mitt vedheng, sier Julianne.

– Alt vi deler handler like mye om han som meg.

Da de giftet seg, minnet presten om at de måtte «huske å dele store ting i livet med din kjære før du deler med absolutt alle».

– Han hadde nok vært inne på bloggen, sier Ulrik.

– Det tror jeg er det beste rådet jeg har fått, sier Julianne.

SIGNERINGSFERD: En times signering av ny bok i Asker. Deretter sto Sandvika for tur.

SIGNERINGSFERD: En times signering av ny bok i Asker. Deretter sto Sandvika for tur. Foto:

Bryllupet var kraftig inspirert av den tsjekkiske filmatiseringen av eventyret «Tre nøtter til Askepott».

Alt ble dokumentert på bloggen: Herregården i Sverige, de hundre gjestene utkledd for jegerfest dagen før dagen, bruden i spesialsydd kjole med høyt liv og slør foran ansiktet, Ulrik i kappe og tights. Det siste ikke uten å ha tatt betenkningstid først. Riktig nok hadde han ikke hatt så mange tanker rundt hvordan et bryllup skulle være, men strømpebukse?

Julianne hadde derimot tenkt mye. Og lenge.

– Det var min barndomsdrøm han ble en del av. Jeg hadde tenkt ut ALLE detaljer. Det eneste som gjensto var en mann.

– Og så kom jeg.

– Så kom du.

Men babyen lot vente på seg.

– Glad i å bryte tabuer

Planen var å bli gravid allerede under bryllupsreisen til Thailand. Men først to år, fire prøverørsforsøk og tre spontanaborter senere ble det full klaff.

De delte det også.

– Vi har tatt med oss bloggen min på livet vårt hele veien, sier Julianne.

– Det har hjulpet mye i prosessen, det å ikke holde det inne, men måtte snakke om det og dele det. På en måte rett og slett face det og komme seg videre. Det har hjulpet oss.

SNART BLIR DE TRE: «Min første dag i siste mens var 17. september 2017.» skrev Julianne på bloggen "Pilotfrue" i begynnelsen av janaur i år. Etter flere mislykkede prøverørsforsøk bak seg, kunne hun dele graviditeten med følgerene sine. I juni kommer Severin.

SNART BLIR DE TRE: «Min første dag i siste mens var 17. september 2017.» skrev Julianne på bloggen "Pilotfrue" i begynnelsen av janaur i år. Etter flere mislykkede prøverørsforsøk bak seg, kunne hun dele graviditeten med følgerene sine. I juni kommer Severin. Foto:

Det har hjulpet andre også, forteller de.

– Jeg fikk en tilbakemelding fra et par som hadde hatt åtte mislykkede prøverørsforsøk. De ga opp i flere år, men på bakgrunn av oss kjørte de på med ett forsøk til – og så lykkes de.

– Sånne mailer har vi fått mange av, jeg får helt frysninger over hele kroppen, sier Julianne.

– Da føler man at: Yes! Du har gjort noe bra.

De er «generelt glade i å bryte tabuer», understreker, for det er ikke farlig å snakke om prøverør eller tynn hårvekst.

– Det er der vi kan. bidra, på en måte.

– Til nå har vi egentlig ikke hatt noen sperrer for hva vi har delt

Men nå har de skrudd på bremsen.

Nyheten om graviditeten holdt de for seg selv i neste fire måneder. De mange nedturene hadde kostet mye, innser de nå.

– Det finnes dessverre så vanvittig mange folk der ute som ikke ønsker folk vel, sier Ulrik.

For kort tid siden stengte de også kommentarfeltet.

– For godt, understreker Julianne.

– På grunn av han som kommer.

På et lyseblått rom står sprinkelsengen allerede ferdig montert. I stedet for en gå-bil, er det kjøpt inn et fly man kan sitte på og sparke fra. I juni kommer Severin.

– Til nå har vi egentlig ikke hatt noen sperrer for hva vi har delt. Vi har jo bare vært to voksne mennesker som klarer å tenke selv.

Fremover blir det annerledes.

– Da kommer vår lille sønn. Og han trenger ikke å delta på alt vi ønsker å delta på, sier Julianne.

– Vi deler det vi gjør, men vi lager ikke så mye fuss ut av oss, sier Ulrik.

– Vi er egentlig et ganske vanlig par, bare at vi deler det med veldig mange andre. Det er det kanskje ikke så veldig mange andre som gjør.

Artikkeltags