Danseren skriver om hendelsen på sin Instagram-konto (se også nederst i saken).

29-åringen fra Jar i Bærum var en av danserne i innslaget til superstjernen Madonna under den internasjonale Eurovision-finalen i Tel Aviv lørdag. Opptredenen ble avsluttet med at Berntsen viste det palestinske flagget på scenen, men en av de andre danserne viste det israelske flagget.

Det fikk store konsekvenser for Berntsen da hun skulle reise fra flyplassen søndag. Hun skal ha blitt avhørt i halvannen time.

– På flyplassen sendte de passet mitt rundt, og så ble jeg holdt igjen for avhør av sikkerhetssjefen, skriver hun på sin Instagram-konto.

Det var VG som omtalte hendelsen først.

Ikke avklart med arrangøren

Videre skriver Berntsen at hun blant annet måtte fortelle hele livshistorien sin, om religiøse relasjoner, familieforhold og hva hun hadde gjort under tidligere reiser til Israel og arabiske land.

Samtidig sender Berntsen en takk til Madonna for å ha latt henne være en del av budskapet, og for å få vise det palestinske flagget til TV-seerne.

LES OGSÅ: Emilie Sophie (22) drømmer om sceneliv i London

Arrangøren European Broadcasting Union (EBU) sa til VG lørdag at flaggstuntet ikke var avklart med dem på forhånd:

«To av Madonnas dansere viste det israelske og palestinske flagget i et kort øyeblikk. Dette elementet i opptreden var ikke avklart med EBU på forhånd og var ikke en del av øvelsene på forhånd. Eurovision er et ikke-politisk arrangement, og det har Madonna blitt gjort oppmerksom på,» skrev EBU i e-post til VG, ifølge avisen.

Lang merittliste

Bertnsen er ikke ukjent med å danse for store stjerner. Senest i pauseshowet på Super Bowl i fjor danset hun med Justin Timerlake. Super Bowl har over 100 millioner seere.

I tillegg har hun danset for stjerner som Justin Bieber, Rihanna, Chris Brown og Alicia Keys – samt stått på store scener som under Oscar-utdelingen og Grammy Awards.

I 2008 ble hun kåret til Skandinavias beste danser da hun stakk av med seieren i «So You Think You Can Dance - Scandinavia».

Her kan du lese flere Budstikka-nyheter om kultur og underholdning