Norsk Derby er den store dagen for norsk galopp. Søndag var det igjen duket for det tradisjonsrike løpet, etter to år med koronarestriksjoner. Blant dem som ofte er tilstede på arrangementet, er Märtha Louise. 

Det var hun også i år, denne gangen i følge med sin forlovede Durek Verrett. Paret, som forlovet seg tidligere i sommer, har så langt ikke satt noen dato for bryllupet. 

På Øvrevoll ble hesten City Code, som Märtha og Hest 360 er deleier av, nummer fire i Polar Cup med en premiepott på 40.000 kroner.

I forkant av løpet uttalte prinsessen til Rikstoto at "det er ekstra stort for alle oss eierne å få starte her på Derbydagen".

– Det er veldig hyggelig å eie hest sammen med andre og å bli kjent med nye folk, la hun til. 

Ingen gullgruve

Selv om Derby-dagen er den store dagen for norsk galopp, er det ikke noen gullgruve for idretten, understreker Thomas Gjelsås, daglig leder på Øvrevoll.

– Det er mest viktig med tanke på hvordan vi synliggjør idretten for vårt publikum og våre samarbeidspartnere, uttalte han til Budstikka tidligere denne uken. 

– Det er av stor betydning både for Øvrevoll, travsporten og annen øvrig hestesport at vi nå kan møtes på arenaene igjen. Jeg gleder meg til å være på plass, sa Märtha Louise til Rikstoto.no i forkant av løpet.

Märtha Louise har tidligere også deltatt i den mer fargerike hatteparaden på Norsk Derby. Denne gangen stilte prinsessen kun med hestehale.