Hvem kjøpte huset som Ari Behn nå skal bo i?

HEMMELIG EIER: Det er ingen hemmelighet at Ari Behn skal bo i dette huset i Lommedalen. Kjøpesummen på 7,9 millioner kroner er kjent. Men hvem som faktisk eier huset formelt, er besluttet holdt hemmelig av en ukjent offentlig instans.

HEMMELIG EIER: Det er ingen hemmelighet at Ari Behn skal bo i dette huset i Lommedalen. Kjøpesummen på 7,9 millioner kroner er kjent. Men hvem som faktisk eier huset formelt, er besluttet holdt hemmelig av en ukjent offentlig instans. Foto:

Noen har bestemt at det er hemmelig hvem som faktisk kjøpte Ari Behns nye bolig i Lommedalen.

DEL

Det er ingen hemmelighet at kongens eks-svigersønn skal bo i Haugsåsen i Lommedalen. Men hvem som har betalt for eiendommen er ikke gjort kjent.

Hos Statens kartverk får Budstikka opplyst at kjøpesummen for eneboligen er 7,9 millioner kroner, som også var prisantydningen på boligen. Men informasjonen om formell eier er «beskyttet i henhold til instruks» – i likhet med prinsesse Märthas bolig i Lommedalen. «Grunnen til dette kan være at det er truffet et vedtak fra offentlige myndigheter om at navnet og adressen er hemmelig og skal unntas fra offentligheten», opplyser Statens kartverk.

LES MER: Prinsesse Märtha og Ari Behn skilles

LES MER: Prinsesse Märthas engleskole såvidt i pluss 

Omstridt pengebruk

Det har i lengre tid vært debatt rundt sammenblanding av kongefamiliens privatøkonomi og offentlige bevilgninger til Det kongelig hoff.

Dagbladet har publisert en serie artikler der det er rettet kritisk søkelys mot at penger Stortinget har bevilget til å drifte hoffet, også er brukt til vedlikehold av private eiendommer som eies av kong Harald, kronprins Haakon og Märtha Louise. Om Ari Behns nye bolig er blitt en av kongefamiliens eiendommer, er uvisst.

– Det har jeg ikke noe svar på, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige hoff.

Hun mener politiet må svare om begrunnelsen for å beskytte disse opplysningene.

– Hvorfor er opplysninger om Ari Behns bolig i Lommedalen unntatt offentligheten?

– Spørsmål om sperrede adresser bør stilles til Politidirektoratet. Ytterligere kommentarer til denne saken har ikke jeg, sier Roy Hagen-Larsen, leder for Den kongelige politieskorte.

Når spørsmålet rettes til Politidirektoratet, er svaret Budstikka får at juridisk avdeling sjekker saken, noe som kan ta litt lengre tid.

Tinglyst på ansatt

Prinsessens omstridte bygging av basseng i strandsonen på Hankø har vært én av eiendomssakene som har måttet tåle kritikk. Kritikk utløste også beslutningen om at skjøtet for kronprinsparets hytte i Uvdal ble tinglyst på en ansatt ved hoffet og ikke kronprinsparet selv. Utgiftene til kongehuset har økt kraftig de siste årene. Det ble over statsbudsjettet bevilget 173,4 millioner kroner til hoffet i fjor.

Konge- og kronprinsparet fikk samlet en apanasje på drøyt 20 millioner skattefrie kroner til privat bruk.

Artikkeltags