Slik takler du Vestmarkrittet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag 2. juni arrangeres Vestmarkrittet i terrengsykling.

DEL

Budstikka var med på den siste gjennomkjøringen av Vestmarktraseen tirsdag. Videoene viser de viktigste endringene i traseen.

Nederst i artikkelen finner du også gps-spor til Vestmarkrittet.

Årets ritt har nemlig en rekke endringer:

  • Start og mål er flyttet fra Føyka i Asker til DIF-banen på Dikemark.
  • Borgenskogen, som tidligere var første terrengparti, kommer nå mot slutten.
  • Tidligere har rytterne kjørt over parkeringsplassen og inn til Myggheim og videre til Asdøltjern. Når rytterne nå kommer til Solli, fortsetter de videre opp til Solli gård og innover lysløypa og derfra ned til Sandungen.
  • Rytterne kjører grusvei langs Sandungen til de kommer til matstasjonen ved nordenden av Sandungen etter 12,4 km.
  • Deretter er det delvis grusvei og lettkjørt sti før rytterne kommer inn i den gamle traseen igjen ved den gamle matstasjonen, ca 1,3 km nedenfor Engersetra.
  • Rytterne tar av inn mot Vardåsen kirke og kjører her et stiparti inn til Borgenskogen. Tidligere har rytterne kjørt forbi Borgen skole og derfra på grusvei.
  • Cirka midtveis i Borgenskogen kjører rytterne av den gamle traseen og sykler tilbake mot Dikemark.
  • Første del av den nye traseen går på smal sti, deretter kommer de inn i lysløypa og kjører denne over til Dikemark før de kjører inn til mål. Hele dette partiet er teknisk krevende, og den siste utforkjøringen ned til Dikemark er svært bratt og teknisk.

Lang og kort runde

Hovedrunden i Vestmarkrittet er 46 kilometer.

Tidligere har eliteklassene de fleste år kjørt en ekstrarunde. I år er det åpnet for at også turklassene kan kjøre denne runden som er på 33 kilometer.

På runde 2 følger de traseen frem til matstasjonen på den første runden.

Deretter følger de veien videre rundt Sandungen bort til Rustan. Fra krysset ved Sandungen der grus møter asfalt sykles det opp i terrenget langs høyspenten og ned ved bommen på asfaltsletta mot Furuholmen før de kommer inn på den lange runden igjen.

Artikkeltags