På jobbtur til skitunnelen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De trener i arbeidstiden og konkurrerer i fritiden med firmalogoen godt synlig på tøyet, de ansatte i Anton Sport.

DEL

Se video fra jobbturen øverst i artikkelen.

– Dette tilbudet åpner muligheten for trening for meg. Ellers vet jeg ikke om jeg hadde trent, sier Christine Bøhme (21) fra butikken på Stabekk.


– Her får jeg servert all trening på sølvfat. Dette skaper fellesskap, sier Haslum-kvinnen Anne-Lise Sjølie (31) som jobber i butikken rett over bygrensen ved Fossum.

 


– Dette er utrolig motiverende, og det gir meg overskudd, supplerer Johan Fredriksson (28) med daglig virke i butikken i Sandvika.

Les også: Ingen fare for skitraseen


– Vi blir litt gærne, humrer Erik Jacobsen (48) som også jobber i butikken på Stabekk.

Tester form og utstyr

Sammen med 60 medarbeidere var Anton Sport-sjef Morten Borgersen (41) nylig på et todagers besøk i skitunnelen i Torsby i Sverige for å teste egen fysisk form og forbedrede seg til vintersesongen for bransjen.

Har du tips til gode treningsreportasjer fra din bedrift? Send epost til lyst@budstikka.no

– Vi gjør dette for å holde ansatte i god fysisk form samt at de får større produktkunnskap gjennom å prøve utstyret selv. Med andre ord; en vinn-vinn-situasjon, forteller Blommenholm-mannen Borgersen.


Anton Sport, med hovedkontor på Høvik, har rundt 200 ansatte og teller totalt 14 butikker, derav tre utsalg i Bærum.

ABLeksikon: Les historien om Anton Sport


– Ideen med organisert trening for de ansatte startet for fem-seks år siden. Vi driver jo i en bransje hvor det handler om å være aktiv. Vi har satt trening, konkurranse og produktkunnskap i system, sier sjefen.

Fellestreninger hver uke

To dager i uken, på morgenkvisten og på ettermiddagen for å fange opp turnusordningene, organiseres fellestreninger i Bærumsmarka, på Kalvøya eller i Nadderudhallen.


Dette året har de ansatte vært svært aktive på konkurransefronten med hele 130 ansatte på de ulike distansene i Oslo Maraton.

På de tre øvelsene i Birken var Bærums-bedriften godt representert, likeledes på sykkel Lillehammer–Oslo, Sentrumsløpet og Holmenkollstafetten.

Les flere treningssaker på Lyst

– Jeg liker å jobbe i en bedrift som oppfordrer meg til en aktiv hverdag og som tenker annerledes, forteller Sjølie.

Hårete mål

– Store aldersforskjeller til tross, det er positivt og motiverende for meg å treffe yngre medarbeidere. Felles fysiske aktiviteter binder oss godt sammen, sier 48-åringen.

Les også: Den store syretesten

– Jeg har alltid hatt lyst til å løpe langt. Nå i høst gjorde jeg det; ti kilometeren i Oslo Maraton. Neste høst skal jeg enten mose tiden eller løpe litt lenger distanse, sier Sjølie som på enda litt lenger tidsperspektiv røper følgende hårete mål:

– New York Marathon.

– Jeg skal debutere i Holmenkollstafetten, røper Bøhme.
– Jeg skal ta opp Birken og Oslo Maraton igjen, sier Jacobsen.
– Halvmaraton her pluss at jeg skal sykle Norrköping, en distanse på 50 mil. Det siste er et veddemål, smiler svensken i flokken.
Også sjefen smiler:
– Jeg er også blitt mer effektiv på jobb.

Artikkeltags