Fornebu – et eldorado for skitrening

FORNEBU SKIARENA: Forholdene for trening på rulleski er stadig blitt bedre på Fornebu, i takt med utbyggingen. Fra venstre: Vidar Methi, Paal Engelstad, Erik Øye og Sondre Fossum. FOTO: KARL BRAANAAS

FORNEBU SKIARENA: Forholdene for trening på rulleski er stadig blitt bedre på Fornebu, i takt med utbyggingen. Fra venstre: Vidar Methi, Paal Engelstad, Erik Øye og Sondre Fossum. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

– Fornebulandet er et attraktivt område å trene rulleski fordi det er mye nylagt asfalt, brede gangveier – og det er flatt.

DEL

Sondre Fossum oppsummerer faktorene som gjør at veiene i det gamle flyplassområdet er i ferd med å bli Bærums «rulleskianlegg». Stadig flere forbereder seg til skisesongen ved å trene i Fornebu-traktene.

Flate og brede gangveier er spesielt gunstig for uerfarne rulleskibrukere, f.eks. mosjonister og barn. – Rulleskiene har ikke bremser, derfor er det fint at det er flatt, sier Sondre Fossum.

Enklere enn Maridalen

Her er det greit å trene selv om du ikke er noen kløpper teknisk.

Sondre er fra Engelsrud i Asker, studerer og bor nå i Oslo, og har deltidsjobb hos Spenst på Fornebu. Iblant går han til og fra Fornebu.

Trenger du tips om god rulleskiteknikk? Les dette!

– I Oslo er det ganske fint å trene i Maridalen, men det er fiklete og tidkrevende å komme seg dit uten bil. Jeg går noen ganger vestover i Asker. Der er det eldre asfalt, men ikke så verst. Men det aller fineste stedet å gå på rulleski, det er Fornebu, slår Sondre Fossum fast.

– Her er det et gjennomtenkt veisystem. Ingen fortauskanter eller andre hindringer å passere, og det er lett å komme seg dit for mange.

Periodetrening

Paal Engelstad jobber i Telenor, bor kort vei fra Fornebu og bruker området mye:

- Jeg er periodetrener, og varierer mellom ulike treningsformer, som rulleski, løping, bandy, ishockey, intervall, osv. I enkelte perioder går jeg rulleski på Fornebu to-tre ganger i uka.

LES OGSÅ: Sindre Bergans teknikkråd om trening med staver

– De siste årene har jeg observert at det er blitt mer og mer populært å gå rulleski på Fornebulandet. Det er ikke bare mennesker som bor eller jobber i nærheten som nå bruker området. Det virker som om andre også har fått øynene opp for området og aktivt oppsøker stedet for å gå på rulleski, sier han.

Paal synes området er godt egnet fordi det er relativt flatt uten utfordrende utforkjøringer. Dessuten er det få biler, ny asfalt og mange asfalterte sykkelstier.

Les også om elghufs i Tveiterbakkene

– Man kan lage seg mange ulike treningsrunder på Fornebulandet, mellom Storøya, Lysaker og Oksenøya. Det kan det bli litt ensformig å gå de samme rundene hvis man har mange langkjøringsøkter, men da pleier jeg å kombinere noen runder på Fornebulandet med å gå tur/retur Sandvika eller Aker Brygge – og får da gjerne en treningsøkt på 1,5 time. Da følger jeg de merkede sykkelveiene. Også her er terrenget relativt flatt, men asfalten ikke like god.

– Fornebulandet er derfor ikke bare egnet i seg selv for en tur på rulleski – det er også et fint utgangspunkt for en lengre tur til omliggende områder, synes Paal Engelstad.

Skiorientering

Hannele Tonna fra Asker er trener for lovende skiorienteringsjuniorer og er enig:

– For unge utøvere og nybegynnere er Fornebus flate terreng helt topp. Man trenger ikke å grue seg for nedoverbakker, men man kan nyte farten på en trygg måte. Kort sagt, rulleskifolk på alle nivåer kan nyte veiene på Fornebu.

Artikkeltags