De er i samme epoke av livet. Familieliv og jobb tar det meste av tiden, men bare nesten.
For hver tirsdag og lørdag samles «Gubbegjengen» som de kaller seg, til felles langrennstrening på Gullhaug Stadion.


– Vi er en gjeng med familiefedre som er litt over gjennomsnittet langrennsinteresserte. Vi er engasjert i langrennsmiljøet på ulikt vis, og mange av oss er trenere i Lommedalen Langrenn hvor barna våre er med, forteller Pål André Låhne i «Gubbegjengen».

Treningsekspert Sindre Bergan: Slik finner du godformen til Birken

Fellesskap gir inspirasjon


I en hektisk hverdag med både jobb og familieliv, kan sofaen ofte være veldig fristende, til fordel for fysisk aktivitet.


– Fellesskapet er kanskje den viktigste inspirasjonen vår for å trene. Det er godt å komme sammen for å «skryte og ljuge» litt om skirelaterte ting og alt annet. Fellesskapet vi har i gjengen vår er motivasjon nok, ivrer den innflyttede lommedølingen.

Les også: Alder er ingen hindring.


At personer unnskylder seg med at tiden ikke strekker til, vil han ikke gå med på.
– Jeg stusser litt når jeg hører det. Jeg tror mye handler om å prioritere tid, og om du vil nok, smiler Låhne.
 

Skirennene er målet


Motivasjon til trening får de gjennom sine tre store mål for sesongen, Vester-Gyllen, Holmenkollen Skimaraton og Birkebeinerrennet. Dermed holder det ikke bare med to fellesøkter.


– Vi har fire treninger i uken de fleste av oss der to av dem er fellesøkter. På tirsdager har vi intervaller, mens i helgen er det langkjøring. I de andre mellomøktene driver vi med alternativ trening som for eksempel styrke, sier han.

Les mer om trening og livsstil på LYST.


Uansett om tiden kanskje ikke strekker mer en akkurat til, så mener de det er godt nok til å kunne klare merket på Birken.


– Vi har et stramt tidsbudsjett, derfor må vi trene effektivt. Intervaller er et stikkord her, sier han å fortsetter.
– Det er veldig moro å se at vi har progresjon. I tillegg er det flott å ha treningen som en god unnskyldning til å kjøpe inn masse bra treningsutstyr, ler han.

Send oss dine tips til reportasjer om trening.


Mulighetenes Lommedalen

Lommedalen har opplevd stor vekst med mye innflytting. Låhne tror mange av tilflytterne lokkes av Lommedalens gode muligheter for trening.

Les også: Åtte øvelser på stuegulvet.


– Det er ikke tilgjengeligheten til kaffebarene som er det viktigste for oss som har valgt å flytte til Lommedalen. Idrett og friluftsliv er fellesnevneren, mener Låhne.
Gubbegjengen har blitt en stor gruppe på kort tid.


– Det er jo en fantastisk frisk gjeng. At vi har blitt så mange på så kort tid er jo nesten for godt til å være sant, sier Martin Brunstad (47), eldstemann i gjengen.Venner for livet

Etter Birken, når alle sesongens mål er over; Da er det bare en en skikkelig avslutningsfest som gjenstår.


– Vi har en avslutning ved sesongslutt med fokus på inntak av god mat og drikke. Et slikt fellesskap skaper grunnlag for venner for livet. I tillegg er det jo en flott måte å møte fedre på andre arenaer ut over de obligatoriske, sier Låhne.
Til slutt er det uansett en ting som trekker dem sammen.


– Det er entusiasmen for ski som vi alle har til felles, smiler Brunstad.