Dette er høstens treningstrender

TRENINGSTREND: Flere av de største treningssentrene lanserer nå nye gruppetimer. Her fra Elixia Billingstad hvor daglig leder Tore Wiken instruerer.

TRENINGSTREND: Flere av de største treningssentrene lanserer nå nye gruppetimer. Her fra Elixia Billingstad hvor daglig leder Tore Wiken instruerer.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Styrke, funksjonalitet og variasjon er nøkkel-ordene når de største trenings-senterkjedene spår hva de tror blir høstens store treningstrender.

DEL

– Nøkkelordet er funksjonell trening. Istedenfor å trene styrke når man sitter i en stol, ønsker flere nå å bruke hele kroppen og gjerne egen kroppsvekt for å få maksimal effekt, sier Tore Gløer Wiken, daglig leder på Elixia i Sandvika og på Billingstad.


Høst betyr som regel nye gruppetimer og produkter hos de store treningskjedene. Elixias nye produkter bærer preg av variasjonsbølgen som sveiper over trenings-Norge.

Les også: Spenst på plass i Lommedalen

– Vi mennesker er skapt for bevegelse, og variasjon er viktig. Før sto vi på stepmaskinen i timevis, men nå ønsker flere og flere å føle seg gjennomtrent. De fleste har også et mål de ønsker å oppnå – enten om det skulle være en viss vekt, et løp eller annen form for konkurranse, sier Wiken.
 

Ønsker treningseffekt

Han peker på at det man lærte på grunnskolen ikke lenger nødvendigvis står like sterkt i treningsdebatten.

Folk ønsker å se en klar effekt av treningen, og Elixia oppfordrer og utfordrer kundene sine til å trene variert.

– Til høsten lanserer vi produktet Raw, som er en hard og effektiv treningsøkt basert på kampsport med fokus på kondisjon. I tillegg vil vi i Sandvika ha en testperiode hvor vi tilbyr ballett. Vi er opptatt av å tilby noe til alle, forklarer Wiken.
 

Enkle, tøffe økter

Anne Kristine Jarbo på SATS Bekkestua forteller at de også ser at kundene ønsker et mer variert treningstilbud. Ifølge Jarbo vil kundene deres føle at de trener, og derfor lanserer SATS produkter som er enkle, men tøffe.

– Vi kommer til å lansere noe som heter Deadball. Det er en gruppetime hvor man jobber med en medisinball som veier 3–4 kilo. Man jobber med enkle, men tøffe øvelser som hjelper på kondisjonen, sier Jarbo.

Les flere treningssaker på Lyst


I tillegg lanseres Transformer – som er en kombinasjon av styrke- og kondisjonstrening som foregår i et «stålbur», og GRIT – som vil basere seg rundt spenst, smidighet, styrke og hurtighet.

– Vi pleier å treffe bra med produktene våre, og interessen pleier å skyte i været. Det vi også ser er at både jenter og gutter deltar på nesten alle gruppetimene. Det er ikke lenger slik at gutta bare trener med vekter, og jentene bare står på stepmaskinen, forteller Jarbo.
 

Styrketrening i tiden

Hos treningskjeden Friskis og Svettis vil det ikke bli lansert noen nye produkter eller timer i løpet av høsten. Daglig leder, Ellie Lein, forteller at sentrene vil fortsette å forbedre og videreutvikle de produktene de allerede har.


– Stryketrening er veldig i tiden, både i styrkerom og i gruppetime. Samtidig ser vi at det er stort fokus på kjernemusklene, og dette er noe vi har fokus på når vi tilpasser gruppetimene våre, sier Lein.

Les også: Slik bør du legge opp treningsuken

I 2012 har senteret lansert forskjellige fleksibilitets-, bevegelighets- og kondisjonsprogrammer. I tillegg forteller Lein at de vil fortsette å ha fokus på forskjellige utetimer.


– Gruppetimene våre treffer de fleste aldre og treningsnivå. Noen gruppetimer fenger ikke de store massene, men vi er opptatt av å tilby et variert treningstilbud.
 

Artikkeltags