Skip to main content

Slik skal han få fart på boligplanene på Lagåsen

NYE BOLIGER: De åtte tomannsboligene er tenkt der Dinamo i dag har parkeringsplass, på nedsiden av eiendommen. MONTASJE: HRTB ARKITEKTER

For å få fart på boligplanene i og rundt den gamle rederboligen på Lagåsen, har Einar Schultz fått med seg Bache-gruppen.

Til sommeren flytter Dinamo ut av den gamle redervillaen til Klaveness på Lagåsen ved Lysaker.

Einar Schultz og Lagåsen AS eier den store prakteiendommen på toppen av åsen med samme navn. Etter at bygningene har vært brukt som kontorer i 36 år, vil Schultz tilbakeføre boligmassen og deler av eiendommen til leiligheter.

– Planen er at vi etablerer et nytt selskap hvor vi og Bache-gruppen er partnere. Vi ønsker også å få med en tredje partner, men det er ennå ikke klart hvem det kan bli. Lagåsen AS skal sitte med en kontrollerende del av aksjene, sier Schultz.

Bache Gruppen skal etter planen tilføre det nye selskapet kompetanse innen utvikling og rehabilitering av eiendommen. Selskapet, som har hovedkontor på Fornebu, er et av landets ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskaper.

Les også:

40 leiligheter

I juni i fjor applauderte politikerne i planutvalget i Bærum til ideen om å etablere 40 leiligheter for seniorer. 16 av dem er tenkt som nye tomannsboliger på det som i dag er parkeringsplass på nedsiden av hovedhuset. Bevaring av parken rundt redervillaen er også en sentral del av eiendomsutviklingen.

Mens politikerne i Bærum er begeistret for prosjektet, har Akershus fylkeskommune kommet med innsigelser til bygging av 16 tomannsboliger på parkeringsplassen nedenfor hovedbygget.

– Vi har nå levert en detaljplan for prosjektet som skal behandles av politikerne i løpet av neste måned. Hvis den går igjennom håper vi å kunne starte opp til sommeren, sier Schultz som mener at eiendomsmassen ikke er tilpasset kontorer.

– Med hard konkurranse på næringseiendommer i området, vil det være en utfordring å finne leiemodeller, hvor man fullt ut kan få dekket inn kostnader til drift og vedlikehold av hele eiendommen, samtidig som man skal sikre eiendommen på en bærekraftig måte, sier Schultz.

Den gamle rederboligen på Lagåsen er en stor murvilla med tilhørende portnerbolig bygd for skipsreder Anton Fredrik Klaveness i 1919. Villaen er tegnet av arkitektene Thorvald Astrup og Ivar Næss.

Eiendommen var i familien Klaveness' eie frem til 1978, da næringslivet rykket innpå den 21 mål store eiendommen med en bygningsmasse på 3.200 kvadratmeter.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.