Skip to main content

I gang med å sikre belastet sykkelstrekning

BEDRE LYS: Flere store trær var tirsdag blitt felt langs den mye brukte gang- og sykkelveien i Fornebuveien på Lysaker. Flere sikringstiltak skal gjøre på strekningen som av flere har blitt sett på som uoversiktelig. Sist uke ble en syklist skadet etter en kollisjon med en annen syklist.

Sist uke ble en kvinne alvorlig skadet i en sykkelulykke på Lysaker. Nå er kommunen allerede i gang med å sikre den mye brukte gang- og sykkelveien.

To syklister krasjet front mot front i Fornebuveien på Lysaker, ikke langt fra Lysaker torg, tirsdag sist uke. Én av syklistene, en kvinne i 50-årene, ble Syklist til sykehus med mulig alvorlig nakkeskade etter kollisjon.

Etter ulykken mottok Budstikka flere tips fra bekymrede brukere av den belastede gang- og sykkelveien som mente det bare var et tidsspørsmål før det ville smelle på strekningen.

«Det var bare et spørsmål om tid før en alvorlig ulykke ville skje. Folk sykler som gale!! Med barn som skal til skole og barnehage, enten det er til fots eller med sykkel, er det med hjertet i halsen. Det tas ikke hensyn», skrev én beboer i området.

«Jeg sykler gjennom Fornebuveien hver dag på vei til jobb. Det er spesielt en sving oppover på vei til Lysaker Torg som er svært uoversiktlig, der skjer det stadig nestenulykker. Jeg har selv måttet bråbremse mange ganger fordi noen kommer syklende i mot i rasende fart og «kutter» svingen. Veien er smal, trær og busker gjør sikten svært dårlig», skrev en annen.

Har felt flere trær

Bærum kommune opplyste etter ulykken at Belastet sykkelstrekning skal sikres - kvinne ble skadet etter ulykke, og at de skulle purre opp firmaet som hadde fått jobben med å utføre dette.

– Vi vil merke opp veien slik at syklistene holder seg på sin side. I tillegg vil vi merke med «Vis hensyn, senk farten» og bruke rumlefelt, pluss rød oppmerking i dumpa for å markere det farligste området, uttalte sykkelkoordinator Håvard Eriksson i Bærum kommune

I dag var arbeidet med å felle trær allerede godt i gang. Tirsdag ettermiddag lå flere store trestammer i veikanten som skal sørge for bedre lys og sikt på strekningen. Sikringsarbeidet vil fortsette de neste dagene.

Det har ikke lykkes Budstikka å få en oppdatering på tilstanden til den skadde syklisten. Ullevål sykehus opplyser at de ikke kan gi ut informasjon på grunn av taushetsplikt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.