Skip to main content

Har tapt over 100 millioner kroner på interiør

LANGVARIG TRØBBEL: Seks år med minus følges trolig av nok et år med underskudd i 2015 for Home & Cottage.
LANGVARIG TRØBBEL: Seks år med minus følges trolig av nok et år med underskudd i 2015 for Home & Cottage.

Home & Cottage har levert blodrøde tall i seks år på rad. – Vi skal gå med overskudd i 2016, lover eier Øivind Tidemandsen fra Blommenholm.

Minus 18 millioner. Minus 28 millioner.Minus 22 millioner. Minus 8 millioner. Minus 16 millioner. Minus 13 millioner kroner. Interiørkjeden Home & Cottage, med hovedkontor på Lysaker og butikk på Sandvika Storsenter, har hatt store tap hvert eneste år siden oppstarten i 2009.

– Finanskrisen og logistikkutfordringer er viktige årsaker, sier Tidemandsen.

LES OGSÅ: Pizza er en pengemaskin

Skjev start

Kjeden ble startet i 2009, under finanskrisen.

– Konseptet siktet mot hyttemarkedet, som nærmest kollapset i etterkant av finanskrisen. Markedet ble dermed mindre enn forutsatt, slik at det har tatt tid å komme opp i en kritisk masse med btuikker. Vi har vært nødt til å vente på at markedet bygger seg opp igjen. Fortsatt har vi for få butikker, påpeker han.

Tidemandsen innrømmer at de også har gjort noen feil på veien.

– Vi niholdt på hyttemarkedet, i steden for å prøve å bli mer aktuelle for hjemmet også. Det må vi bare erkjenne, sier han.

LES OGSÅ: Grete Roede AS måtte slanke selskapet

Lagertrøbbel

Samtidig hadde de blant annet sentrallager sammen med møbelkjeden Living.

– Så ble Living slått sammen med Skeidar, og vi sa opp samarbeidet av frykt for å bli for liten i en så stor sammenehng. Vi etablerte eget sentrallager og det har vært en læreprosess. Det har tatt tid å bli gode på det, innrømmer han.

I år har de hatt en omsetningsøkning på 17-18 prosent og bedre margin.

– Samtidig kjøper vi inn mesteparten av varene våre i dollar, og er igjen blitt truffet av svekkelsen av den norske kronen, sier han.

De skal nå etablere flere butikker, netthandel og grossistvirksomhet overfor butikker utenfor kjeden.

LES OGSÅ: Her har Løvenskiold tapt 75 millioner på seks år

Bra i Sandvika

Home & Cottage har også butikk på Sandvika Storsenter.

– Sandvika går veldig bra, og har gått bra hele veien. Generelt har vi gjort det veldig bra i Oslo-området, mens det har vært vanskeligere å få lønnsomhet i mindre markedsområder. I dag er det imidlertid bedre fart i alle områder, sier han.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.