Meldingen fra politi og brannvesen kom rett før klokken 14.00 onsdag ettermiddag. I en melding fra politiet sto det at flere personer skal være evakuert og at taket har seget ned noen centimeter. Området er avsperret, men det er ikke meldt om personskader, skrev politiet på twitter.

Garasjeanlegget ligger i to etasjer under boligene på Lysaker Brygge. Sprekken har oppstått i skjøten mellom de to byggetrinnene. Bygget ble reist for drøyt ti år siden og består av over 300 leiligheter.

Både mannskaper fra Asker og Bærum brannvesen og Oslo brannvesen var på plass for å sikre området onsdag ettermiddag.

Ved 16-tiden ankom et større lass med støttepilarer som skal settes opp inne i parkeringshuset for å sikre området optimalt.

 

– Det vi gjør nå er å sette opp støttepilrarer som en midlertidig sikring. Det gjør vi både i kjelleren og etasjen over, forteller fagleder for brannvesenet i Asker og Bærum, Ole Åker til Budstikka litt etter klokekn 16.30.

Vil bli sjekket av eksperter torsdag

Brannvesenet fikk støttepilarene levert fra et firma i Drammen ved 16-tiden.

– De tåler 10 tonn hver og er forholdsvis enkle å sette opp. Vi setter de opp med én meters mellomrom over 50 meter, forteller Åker.

Støttepilarene vil sikre området i parkeringshuset så godt det lar seg gjøre frem til torsdag da eksperter på betong vil gjøre en grundig sjekk av parkeringshuset og lete etter årsaken til utglidningen.

Foreløpig vet hverken operasjonsleder hos politiet eller brannvesenet hva som er årsaken til den mulige kollapsen.

– Det er kommet melding om at taket i garasjeanlegget har seget med ti centimeter, melder de hos brannvesenet tidligere onsdag ettermiddag.

Når støttepilarene er satt opp, vil et område rundt disse forbli stengt på ubestemt tid. Ellers vil p-huset være åpent utenfor området som er berørt.

Onsdag kveld er det plassert ut en vekter i p-huset som skal sørge for at beboere holder seg utenfor det avsperrede området.

Ingen fare for bygningen

Til Budstikkas reporter på stedet forteller Lars Kostveit, innsatsleder i politiet, at de har sperret av garasjeområdet, tunet over og etasjen under parkeringanlegget.

Området der taket har sunket noe utgjør ca 40 kvadratmeter, opplyser innsatsleder Kostveit.

 

Han presiserer overfor Budstikkas reporter at det ikke er fare for bygningen i seg selv. 

Det er tilkalt en betongekspert som vil gjøre en befaring, vurderere skadene og tiltak for å sikre området, sier Kostveit.

Innsatsleder forteller at det var en årvåken vaktmester som oppdaget uregelmessigheter i betongtaket og varslet brannvesenet.

Litt før klokken 20.30 opplyser politiet at både de og brannvesenet har forlatt stedet. Det er nå gårdeier som vil håndtere saken videre.