80-tallsstil gikk 1,6 mill. over takst

LYCHESVINGEN: Fem budgivere kjempet om å få den 150 kvadratmeterstore leiligheten i Lychesvingen i Sandvika.

LYCHESVINGEN: Fem budgivere kjempet om å få den 150 kvadratmeterstore leiligheten i Lychesvingen i Sandvika. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

30 år gammel standard la ingen demper på interessen for den 150 kvadratmeter store Sandvika-leiligheten.

DEL

– Det var kø på visning, og sikkert 50–60 personer innom, sier daglig leder og eiendomsmegler Morten Thøgersen i Privatmegleren Thøgersen og partnere.

Onsdag ble boligprisstatistikken fra Eiendom Norge lagt frem. Den viste en prisvekst i januar på 3,4 og 3,5 prosent i henholdsvis Bærum og Asker. Leiligheten i Lychesvingen i Sandvika var blant objektene som bidro til prisveksten i årets første måned ved å sprenge takstene. Terrasseleiligheten på 150 kvadratmeter ble lagt ut med en verditakst på 8 millioner kroner.

Etter en heftig budrunde var prisen satt til 9,6 millioner kroner – 1,6 millioner kroner – eller 64.000 kroner per kvadratmeter.

– Opprinnelig var det fem budgivere, men de fleste falt naturlig nok av etter hvert. Fra litt over 9 millioner kroner var det to budgivere igjen, som kjempet godt og lenge, fortsetter Thøgersen.

LES MER: Sprengte takstene

– Et veldig trykk

Selv om leiligheten gikk adskillig høyere enn hva både takstmann og megler hadde forutsett, så var Thøgersen aldri i tvil om at leiligheten ville være et populært objekt.

– Det er mange godt voksne som bor i randsonen av Sandvika, dvs. Høvik, Blommenholm, Gjettum og Billingstad, Nesøya m.m. og som søker seg til Sandvika sentrum. Det samme er situasjonen Bekkestua, sier den erfarne eiendomsmegleren, og fortsetter:

– Vi opplever et veldig trykk på store leiligheter som ligger sentralt og som kan skilte med garasje, heis direkte opp og solrik terrasse. Til disse kommer det mange på visning og mange er villig til å strekke seg langt for å kjøpe en slik leilighet. Det viser en knapphet på boliger og at kjøpeviljen er stor, fastslår han.

– Alle som var på visning var godt voksne og hadde enebolig i randsonen, legger Thøgersen til.

TERRASSE: Leiligheten hadde ifølge eiendomsmegleren alle de kvalitetene som de godt voksne boligkjøperne etterspør.

TERRASSE: Leiligheten hadde ifølge eiendomsmegleren alle de kvalitetene som de godt voksne boligkjøperne etterspør. Foto:

30 år gammel standard

Leilighetsbygget i Lychesvingen er fra 1987. Og stilen som preget dette tiåret er også den solgte leiligheten tro mot.

– Det var opprinnelig standard fra 1987, så alle rom må overflatebehandles. Man kan selvfølgelig leve med et bad fra 1987, men min erfaring er at folk ønsker å pusse opp kjøkken og bad. Og da blir det totalrenovering eller totalrehabilitering, forteller Morten Thøgersen.

LES OGSÅ:

Hit kom det mellom 60 og 70 på visning

– Kan være vanskelig å sette riktig verditakst

Og det er nettopp det at leiligheten har moderniseringsbehov, eiendomsmegleren bruker som argument for å forklare det store spriket mellom verditakst og salgspris på 1,6 millioner kroner.

– Når beliggenheten og alle faktorer som folk er opptatt av er til stede, så er ikke standarden avgjørende. Men når meglere og takstmenn skal prissette en bolig, så må vi ta hensyn til standarden som boligen har i dag. Det er vi nødt til, avslutter Thøgersen.

Artikkeltags