– Har innrømmet at han truet politiet med våpen i rolig boligstrøk

Pågrepet: Her blir mannen (29) pågrepet av politiet etter en langvarig politiaksjon i Lundekroken på Billingstad i Asker.

Pågrepet: Her blir mannen (29) pågrepet av politiet etter en langvarig politiaksjon i Lundekroken på Billingstad i Asker. Foto:

Mannen som utløste en væpnet politiaksjon i et rolig boligstrøk på Billingstad har lagt kortene på bordet i avhør, ifølge politiet.

DEL

Torsdag 23. mars forskanset en 29 år gammel mann fra Asker seg i en leilighet i Lundekroken på Billingstad. Mannen skal ha stukket av fra en trafikkontroll i ruspåvirket tilstand, og senere truet en politimann med skytevåpen.

Etter en langvarig og storstilt politiaksjon overga 29-åringen seg. Han har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen.

LES OGSÅ: – Trakk våpen etter forfølgelse og siktet mot politiet

Først ville ikke mannen la seg avhøre av politiet. Når han først stilte til avhør, valgte han å legge kortene på bordet, ifølge politiadvokat Knut Christian Braae-Johannesen ved Oslo politidistrikt avdeling Asker og Bærum.

– I avhøret har han erkjent skyld for det han er siktet for, sier Braae-Johannesen.

Budstikka var i kontakt med 29-åringens forsvarer onsdag, men han har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere saken.

LES OGSÅ: Forskanset seg i leilighet – varetektsfengselet i fire uker 

Fengslet

Mannen er siktet for blant annet trusler mot politiet, ruspåvirket kjøring og unnlatelse av å stanse for politikontroll.

– Vi ønsker å holde ham varetektsfengslet frem til rettssaken, i hovedsak fordi det foreligger gjentagelsesfare, sier politiadvokat Braae-Johannesen.

POLITIADVOKAT: Knut Christian Braae-Johannesen.

POLITIADVOKAT: Knut Christian Braae-Johannesen. Foto:

Han viser til at 29-åringen er straffet en rekke ganger tidligere.Asker og Bærum tingrett kom til samme konklusjon da de behandlet fengslingen av mannen.

LES OGSÅ: – Politiaksjon mot samme leilighet lørdag 

– Siktede synes nå å være inne i en fase der han har altfor liten evne til å avstå fra å begå til dels svært alvorlig kriminalitet, skriver retten i kjennelsen.

29-åringen er tidligere dømt for blant annet brudd på våpenloven, ruslovbrudd, trusler, vold og ran, ifølge fengslingskjennelsen fra tingretten.

– Vi vil sende saken til retten så snart Kriminalomsorgen har utført en personundersøkelse, sier Braae-Johannesen.

LES OGSÅ: Nabo fryktet det skulle ende med skyting 

Personundersøkelse

En personundersøkelse er en kartlegging av en siktet eller tiltalt person etter oppdrag fra påtalemyndigheten eller domstolen.

Kartleggingen omfatter siktedes personlige livsforhold og fremtidsutsikter, og skal bidra til at domstolen gis et bedre grunnlag til å fastsette en riktig straffereaksjon.

Personundersøkelser skjer i form av et intervju med siktede samt eventuell innhenting av informasjon fra andre kilder, eksempelvis fastlege, Nav eller arbeidsgiver – dersom den siktede gir samtykke til dette.

Artikkeltags