Den første Øvrevoll-seieren kom i september 2002, altså for nesten 20 år siden.

– Jeg er takknemlig, jeg liker det jeg driver med og føler meg stadig ung, oppsummerer mannen og jockeyen som bor på Bærums Verk med fru Line, tidligere toppjockey, og datter Ida.

Santiago i Chile er fødebyen, han ble nummer to på lærlingstatistikken i hjemlandet i 2000. Etter et lite mellomspill i Danmark flyttet championjockeyen til Norge i 2003. Niels Petersen har vært arbeidsgiveren, sammen har duoen vært dominerende i skandinavisk galoppsport i en årrekke.

Carlos har ridd åtte Derby-vinnere i Skandinavia. Theatrical Award (2008) og Whispering Ocean (2018) er Øvrevoll-vinnerne i det mest prestisjetunge løpet i galoppsporten. Åtte Øvrevoll-championat (2007, ’14, ’15, ’16, ’17, ’18, ’20 og ’21) er så langt inne på CV-en. Han topper denne eksklusive listen sammen med legenden Janos Tandari. Et niende championat vil plassere Carlos Lopez alene på den norske jockeytoppen gjennom alle tider. Per onsdag er han på rytterstatistikkens gullplass. Han er foran Willa Synøve Marcussen Schou på flere tredjeplasser.

En bedre jockey i dag

Hva er hans fremste egenskap som jockey?

– Ikke helt lett å svare på. Men jeg kjenner hestene jeg rir mot – og hvilke hester «to worry about». Og jeg vet alltid hvor jeg ligger i løpene. Jeg er også klar over hvilke feil jeg eventuelt har gjort i løpene, svarer Carlos Lopez som oppsummerer:

– Jeg er kanskje en bedre jockey enn jeg noen gang har vært. Det har med selvtillit å gjøre.

Nå har Carlos Lopez startet jakten på en pallplass på Øvrevolls adelskalender: Colin Gauntlett (544 seirer) og Gunnar Nordling (546) er greit innenfor rekkevidde. Toppene Walter Buick (844) og Janos Tandari (836) er neppe innenfor den samme rekkevidden. Det skal nevnes at den nevnte duoen hadde fordelen av langt flere løpsdager i det som var deres glansdager på Norges eneste galoppbane.