Og med strålende sol, minusgrader og nyoppkjørte løyper var det duket for en real idrettsfest på Eineåsen skistadion ved Gullhaug lørdag.

– Det er kjempefine forhold her. Det er veldig flotte løyper, og de er godt preparerte, sier Lommedalen-løperne Helene Hellum (9), Elias Lande Olsen (9) og Marius Børsheim Lefdahl (9).

De tre får støtte fra Heggedal-løper Filippa Fadnes (12).

– Jeg har kost meg veldig her i dag. Det er fine løyper. Jeg er veldig glad i å gå klassisk, som dette rennet er. Og så har jeg hatt gode ski, som pappa har smurt, smiler Filippa.

Se bildene fra Lommedalsrennet her:

Bildeserie

Se bildene fra Lommedalsrennet

 

Årlig

Lommedalsrennet er et årlig arrangement, og rennet, som går i klassisk stil, huser deltagere fra åtte år og helt opp til senior.

I år måtte Lommedalen stenge påmeldingen på grunn av stor pågang. 1.100 deltagere var påmeldt, og det var også mange tilskuere som heiet rundt i løypene.

Dette trivdes de unge skiløperne godt med.

– Det er veldig god stemning rundt i løypen. Det er veldig morsomt at det er mange med, og at det er et så stort arrangement, sier Helene.

Og kanskje hadde Lommedalen-løperne noen ess i ermet i den tøffe løypen, som steg flere høydemetre for alle de forskjellige klassene.

– Ja, det er vi som kjenner løypene best, vet du, smiler Elias.

Du kan lese mer om Lommedalsrennet i tirsdagens UngSport.

PS: På grunn av sin unge alder får ikke Helene, Elias og Marius plassering på resultatlister. Filippa ble nummer åtte i sin klasse, jenter 13 år.

Fulle resultatlister finner du her!