Skip to main content

Stipendvinner sang seg til New York

UNG SOPRAN: Sangtalentet Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen fikk Budstikka-stipend i 2017.
UNG SOPRAN: Sangtalentet Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen fikk Budstikka-stipend i 2017.

Sopranen Eirin Rognerud (19) fra Lommedalen har ikke bare kommet inn på Juilliard, en av verdens mest prestisjefylte skoler, hun er også tildelt skolens beste stipend, som første norske elev.

I konkurranse med talenter fra hele verden, er 19-årige Eirin Rognerud kommet inn på prestisjefylte Juilliard som ligger vegg-i-vegg med Metropolitan Opera i New York.

– Jeg var så utrolig nervøs for svaret fra Juilliard, siden jeg ikke følte at det gikk så bra. Da var det ekstra gøy å få et så fantastisk svar, sier Eirin Rognerud, som i tillegg fikk et spesialstipend, som gjør at hun får dekket alt av utgifter på skolen.

Lommedalen-jenta mottok i 2017 Budstikkas kulturstipend. Hun har også fått flere førstepremier i Ungdommens Kulturmønstring og vunnet den store Midgard-konkurransen.

Imponert lærer

Eirin Rognerud går for tiden andre året på Barratt Due. Sanglærer og professor Solveig Kringlebotn, er stolt av eleven sin:

– Juilliard er blant verdens mest attraktive skoler. Med tanke på alle hun har utkonkurrert, er det imponerende og utrolig gøy. Det er litt vemodig å miste Eirin som student når hun er blitt så god. Men et talent som henne trenger et større internasjonalt miljø å bryne seg på, sier Kringlebotn.

Vil du vinne Budstikkas kulturstipend?Send en kortfattet søknad til kultur@budstikka.no. Årets vinner blir utropt på Hvalstrandfestivalen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.